Behandla Acneärr

På denna sida kan du läsa om olika behandlingar för att reducera ärr efter acne. Hos oss på Beutly kan du boka dessa behandlingar på salonger över hela Sverige.
Boka Konsultation/tid för behandling
Beutly är en portal där du kan boka hud- och skönhetsbehandlingar. Vi samarbetar med salonger över hela Sverige. För att boka tid eller konsultation kontaktar du oss via formuläret uppe till höger.
Hur blir man av med acneärr?
Att boka en Botoxbehandling hos Beutly kostar från 2500 kronor och uppåt. Priset beror till stort på området som du vill behandla. Kontakta oss för aktuella priser på din ort.

Har du ärrad hy i ansiktet, ryggen eller någon annanstans på kroppen som har uppstått efter acne? I den här artikeln förklarar vi vilka alternativ det finns för att bli av med ärren och/eller hur du reducerar dessa?

Alla de behandlingar som nämns i denna artikel går att boka via Beutly. Vi arbetar med specialister inom bland annat laserbehandlingar, dermapen/microneedling, kemisk och mekanisk peeling över hela Sverige. Kontakta oss för att boka in en behandling eller konsultation redan idag. Kom ihåg att olika hudtyper klarar olika typer av behandlingar så innan du påbörjar din behandling föreslår vi att du bokar in en konsultation med någon av våra terapeuter innan den inleds. De flesta av våra terapeuter erbjuder kostnadsfri konsultation.

I den här artikeln ger vi en komplett genomgång av vilka typer av behandling som finns att tillgå, vad man ska tänka på vid respektive behandling och vilka hudtyper som klarar vilken behandling.

Ärr

Hur blir man av med ärr efter acne?

För många är acneärren en påminnelse om de där ångestfyllda tonårsdagarna och något som man absolut inte vill tänka på. Som tur är finns det en rad behandlingar som i vissa fall helt kan ta bort ärren eller i alla fall göra dem drastiskt mindre synbara. Resultaten beror i stort på vilken hy du har, vilken typ av acneärr du har och hur djupa de är.

Visste du att det man gör när man behandlar ärr är att skapa nya ärr? Det kanske låter konstigt men samtliga behandlingar går ut på att skapa ett nytt sår men under en så kallad kontrollerad form som får läka ihop på ett sätt som efterliknar huden kring om.

Olika typer av acneärr

Dessa olika typer av acneärr finns:

Acneärr som gropar

På engelska, acne-pitting, som uppstår då de djupare lagren av huden har blivit skadade. den medicinska termen är: atrofiska ärr.

röda acneärr

Acne som lämnar röda eller i vissa fall bruna fläckar bakom sig brukar oftast ge ganska goda resultat vid behandling. Tex fungerar många av de laserbehandlingar som nämns i denna artikel för att behandla dessa.

Upphöjda ärr

Medicinska termen är keloider eller hypetrofiska ärr. Hypertrofiska ärr blir ofta tjocka, röda och kan börja klia. Keloider utmärks av att de ofta kan sträcka sig utanför sårytan och människor mer mörkare pigment är mer benägna att få dessa. För att behandla krävs det att man bryter ned kollagenuppbyggnaden som ärret uppbyggs av och ersätta det med ny ärrvävnad.

Acneärr på ryggen

Acneärr som man har på ryggen är tyvärr svårare att behandla än de som man har i ansiktet och detta beror på att antalet talgkörtlar är fler där. På ryggen finns färre talgkörtlar och huden är tjockare vilket gör behandling mer utmanande.

Olika typer av behandling för Acneärr

Nedan listar vi de bästa behandlingar som finns att tillgå för att behandla acneärr

Kemisk peeling

Fungerar bäst för ytliga ärr och innebär att man använder syror som fräter på huden för att sedan göra den slätare.

Dembrasion

Detta innebär i stort att man slipar huden och skapar ett sår som sen får läka ihop. Detta lämpar sig om man har ärr med skarpa kanter. Att boka denna typ av behandling börjar på cirka 6000 kronor och uppåt.

Fraxel laser

Med hjälp av denna laserbehandling skapar du små kanaler i huden vilket stimulerar att nytt kollagen bildas. Detta funkar bra för dig som har djupa acneärr och att boka en behandling med fraxel laser kostar från 5000 kronor och uppåt.

Koldioxid laser

Detta är en ganska kraftfull typ av laserbehandling där man oftast endast behöver en behandling. Priset för detta är cirka 30 000 kronor.

kirurgisk behandling

Detta innebär att man skär i huden för att släta ut ärr och detta fungerar oftast bra om man vill släta ut ett enskilt ärr. Denna form av behandling börjar på 2500 kronor hos Beutly

fillers med hyaluronsyra

Med denna behandling sprutar man alltså in hyaluronsyra under ärret för att lyfta upp det. Detta försvinner dock över tid och behövs “fyllas på”. denna typ av behandling börjar på 2500 kronor hos Beutly.

Microneedling/dermapen

Microneedling eller dermapen är en en behandling där man med hjälp av en nålplatta som sitter fast på en slags vibrerande apparat “hamrar” ut ärren. Finns även så kallad dermaroller där man i istället har en rulle med nålar som man för över ansiktet. Behandlingen kan upplevas som smärtsam för många men är en säker form av behandling som inte brukar innebära särskilt mycket risker. För bra resultat krävs en kur på många behandlingar. Att boka dermapen hos Beutly kostar från 2000 kronor.

Behandling av acneärr - före och efter

Kändisar med Acneärr

Många som har ärr efter acne har komplex över sin hy men kom ihåg: Skäms aldrig. Bara för att du har ärr på dina kinder, rygg eller panna betyder det inte att du är oattraktiv. Många Hollywood snyggisar har grova acneärr och det gör dem inte mindre attraktiva utan snarare tvärt om; ärren ger dem karaktär.

Exempel på manliga kändisar som har ärr i ansiktet är Brad Pitt, Lawrence Fishburne och Mikeal Nyqvist,

Exempel på kvinnliga kändisar som har ärr är Katy Perry, Rihanna, Cameron Diaz, Victoria Beckham, Alicia Key , Kate Moss, Miley Cyrus och Britney Spears.

Boka Konsultation

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.