Fraktionerad CO2 – koldioxidlaser

På denna sida kan du läsa om Fraxel laser. Hos oss på Beutly kan du boka  denna behandling på salonger över hela Sverige. Kontakta oss för tidsbokning
Boka tid för Konsultation
Beutly är en portal där du kan boka hud- och skönhetsbehandlingar. Vi samarbetar med salonger över hela Sverige. För att boka tid eller konsultation kontaktar du oss via formuläret uppe till höger.
CO2 laser - koldioxidlaser
En CO2-laserbehandling börjar på cirka 2000 kronor. Om du ska behandla hela ansiktet är priset uppemot 6000 kronor. Kontakta oss för aktuella priser på din ort.

Vad är CO2-laser?

CO2-laser är en typ av laserbehandling som används för att behandla hudförändringar. Laserbehandling används i regel för att behandla ärr, rynkor, vårtor, fibrom, pigmentfläckar och andra ojämnheter i huden. Behandlingen hjälper mot solskador och kan till exempel strama upp huden kring halsen. Behandlingen verkar successivt och full effekt träder inte förens några månader efter avslutad behandling.

Vad är CO2 laser

Vad kostar en behandling med koldioxidlaser?

Priset för CO2-behandling beror på hur stort område du behandlar och de resultat som du eftersträvar. Alla människor reagerar oliak på behandlingen. Att behandla djupa ärr kan kräva upprepade behandlingar, cirka 2-5 gångner. En behandling börjar på cirka 2000 kronor. Om du ska behandla hela ansiktet är priset uppemot 6000 kronor.

CO2 laser - före och efter

CO2-laser – före och efter

Se bild…

Hur fungerar behandlingen?

CO2-laser är en typ av laserbehandling som har använts i över 20 år men som har förbättrats avsevärt sedan den introducerades på marknaden. En behandling pågår under cirka 30-60 minuter. Det som händer under behandlingen är att mikroskopiska laserstrålar letar sig ned i huden och skapar små kanaler vilket stimulerar kollagenuppbyggnaden vilket i förlängningen får huden att föryngras. Med den nya tekniken kan man styra lasern i väldigt korta impulser vilket endast påverkar det övre hudlagret utan att skada underhuden.

CO2-laser mot acneärr

En av de vanligaste anledningarna till att man väljer att göra CO2-laser är för att behandla acneärr. Det anses som en av de mest effektiva behandlingarna för att reducera acne ärr. En stor fördel gentemot kirurgiska behandlingar är att CO2-laser resulterar i mindre vävnadsskador och ödem samt en kortare konvalescenstid.

Vem är inte en lämplig kandidat för CO2-laser?

För att utföra behandlingen bör du vara över 18 år, ej äta blodförtunnande mediciner och bör ej vara havande/ammande.

Vad bör du tänka på efter avslutad behandling

Efter behandlingen bör du undvika att duscha inom 24 timmar. Du bör även undvika träning, bastu och solning. Använd antibakteriell crème för att motverka infektion.

Vilka risker/bieffekter finns det med CO2-laser?

En risk med behandlingen är att den som utför den kan gå för djupt, då kan det uppstå brännskador som ger permanenta ärr. Detta bör dock inte vara en risk om behandlaren är rätt utbildad. Direkt efter avslutad behandling uppstår ofta en viss rodnad som lägger sig inom ett par dagar. Hur intensiv denna är skiljer sig till stort mellan olika individer. Det kan även finnas risk för infektion efter avslutad behandling och använd därför med fördel antibakteriella krämer för att hindra detta. Herpes simplex kan även blossa upp i samband med behandling.

CO2 laser och fraxel laser – skillnad

CO2 laser och Fraxel laser är fraktionella laserbehandlingar, dvs de används för att behandla en fraktion av huden (en liten del). Fraxel är egentligen märket på lasern och är en koldioxidbaserade laserbehandling. När man syftar till Fraxel är det ofta ”Fraxel Dual laser” som avses vilket är en aningen mildare laser. Fraxel restore är en kraftfullare typ av laserbehandling .

Boka tid för konsultation

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.