Dermapen/Microneedling

Beutly är en portal där du kan boka hud och skönhetsbehandlingar över hela Sverige. Vi gör det lätt att jämföra priser och att hitta en salong som utför den behandling som du letar efter.

På den här sidan kan du lära dig mer om Microneedling eller kontakta oss för tidsbokning.

Priset för att boka en microneedling-behandling med någon av våra kliniker börjar på runt 2000 kronor kronor men priset varierar lite beroende på ort. Rabatt förekommer vid bokning av flera behandlingar. Kontakta oss för aktuella priser på din ort.

Vad är Microneedling?

Microneedling går ut på att man med hjälp små nålar punkterar huden i syfte att skapa en hudförnyelse. Behandlingen utförs för att stimulera kollagenproduktion och därmed förnya huden på ett sätt som motverkar ärrbildning, förstorade porer och rynkor. Behandlingen åstadkommer även en jämnare hudton, förbättrar hudkvalitén tar bort pigmentfläckar. Vid Microneedling kan man antingen använda en slags penna med ett nålbeprytt huvud eller en roller med en nålbeprydd rulle som man för över huden.

Dermapen

Dermapen är ett varumärke som tillverkar de verktyg som används vid Microneedling. Dermapen är ett australienskt varumärke som var de första som började att tillverka de mekaniska microneedling-pennorna. Idag är varumärket världsledande och på grund av dess status på marknaden refererar man i folkmun ofta lite slarvigt till Dermapen som Microneedling.

Dermapen 4

Den senaste versionen av Dermapens verktyg heter Dermapen 4. Det är världens första digitala och bluetooth-anslutna microneedlings-penna. Verktyget har 16 nålar som kan göra upp till 1920 mikrokanaler i huden. Verktyget har 7 års garanti och har en ergonomisk utformning för att underlätta för den som använder det. På grund av innovationen bakom Dermapen 4 upplevs behandlingen som mindre smärtfri.

Hur går microneedling till?

Man kan säga att microneedling går ut på att skapa en en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. När skadan läker ihop blir huden fastare, lenare och får en jämnare ton. Efter eller under behandling används ett serum för en djupverkande effekt. Lite förenklat kan man säga att nålarna hjälper till att föra ned serumet till hudens undre lager vilket gör att serumets fulla kraft träder fram och får det att verka på djupet. Vid behandlingen kan man antingen använda en:

Penna för microneedling

När du gör behandlingen på en salong används i de allra flesta fall en microneedlings-penna. Detta är ett verktyg som liknar penna och som längst fram har en nålbeprydd dyna. Under behandlingen trycks denna dyna trycks mot buden för att skapa den kontrollerade skadan(se bild).

Roller för microneedling

Microneedling kan även utföras med en så kallad roller(se bild). Detta är ett verktyg där man använder en liten nålbeprydd rulle som förs över huden. En roller används ofta när man utför microneedling för hemmabruk.

Vad hjälper microneedling mot?

Microneedling är effektivt för att behandla:

  • Ärr efter acne
  • Andra typer av ärr
  • Stretch marks
  • Förstorade porer
  • Ojämn hudton
  • Fina linjer/rynkor
  • Hudfläckar
  • Bättre spänts i huden.

Vilka risker finns det med microneedling?

Microneedling anses generellt sett som en väldigt säker behandling om den utförs korrekt. Om behandlaren går får djupt med nålarna kan det uppstå ärrbildning och brustna hudkärl. Om man inte sköter hygien efter behandling kan även infektioner uppstå. Om huden utsätts för solning för kort inpå behandlingen kan det även leda till pigmentförändringar.

Bieffekter – microneedling?

Efter behandling kan det förekomma blödning, blåmärken på det behandlade området. Man bör undvika träning och bastubad direkt efter utförd behandling. Några dagar efteråt brukar huden börja flagna och förnya sig själv. Solning bör undvikas flera veckor efter avslutad behandling.

När ska man inte göra microneedling?

Du bör undvika microneedling om du är gravid, lider av hudsjukdomar som till exempel psoriasis, har öppna sår eller har lätt för ärrbildning.

Vad kostar microneedling

Om du bokar microneedling med någon av våra salonger börjar en behandling på runt 1000 till 1500 kronor. När du bokar en kur med flera behandlingar förekommer rabatt. Priset varierar på hur stort område du vill behandla, exempelvis endast ansikte eller ansikte+dekolletage.

Vilka resultat kan du förvänta dig av microneedling?

För bästa möjliga resultat rekommenderar vi att du bokar en kur med flera behandlingar. Exempel på ett upplägg kan vara tre stycken behandlingar över ett halvårs tid. Många ser resultat redan efter en behandling. Hur många behandlingar som behövs beror egentligen på vilka resultat du eftersträvar. För att jämna ut djupare ärr krävs fler behandlingar

Microneedling och acneärr

Microneedling kan släta ut ärr efter acne. Man kan dock inte förvänta sig att ärren ska försvinna helt. I bästa fall brukar behandlingen ge en 60-procentig förbättring av dina ärr. Resultaten även på vilken typ av acneärr som du har och hur djupa ärren är. För att behandlingen ska ge resultat på acneärr kan man räkna med att det krävs runt 3-6 behandlingar.

Letar du efter salonger som utför:

Dermapen i Stockholm?
Dermapen i Göteborg?

Hur länge varar resultaten?

Resultaten från microneedling beror ålder, hud typ och hur din hud reagerar på behandlingen. Efter behandling brukar huden få en slags ”glow” som brukar vara runt fyra till sex veckor. Vid behandling av ärr eller stretch marks är resultaten permanenta.

Hur ofta bör man göra behandling?

Hur ofta en behandling bör göras beror lite på hur djupt man går. Vid djupare behandling bör man vänta 4-veckor men vid mildare behandling går det bra med endast 2-4 veckor.

Kan ärren bli värre efter behandling?

Om behandlaren går för djupt med nålarna kan ytterligare ärrbehandling uppstå efter microneedling. Behandling rekommenderas oftast inte vid keloid ärrbildning vilket utmärks av mörka utbuktande ärr. Samma sak gäller vid hypertrofiska ärr.

Kan microneedling förstöra huden?

Generellt sätt är det en väldigt säker typ av behandling men det finns självfallet risker som vid alla behandlingar. Se alltid till att din behandlare har rätt certifikat som krävs. K0ntakta oss för mer information.

Före och efter – microneedling

Se bild

På bilden kan du se hur huden kan se ut efter en behandling.

Salonger som arbetar med Dermapen

Klicka på knappen för att se salonger som arbetar med microneedling

Hitta min behanding

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling/operation ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.