Dermapen – Microneedling – Mesoterapi

På denna sida kan du läsa om Dermapen. Läs vidare eller kontakta oss för tidsbokning.
Boka Konsultation/tid för behandling
Beutly är en portal där du kan boka hud- och skönhetsbehandlingar. Vi samarbetar med salonger över hela Sverige. För att boka tid eller konsultation kontaktar du oss via formuläret uppe till höger.
Priset för att boka en microneedling-behandling med någon av våra kliniker börjar på runt 2000 kronor kronor men priset varierar lite beroende på ort. Rabatt förekommer vid bokning av flera behandlingar. Kontakta oss för aktuella priser på din ort.

Vad är Dermapen?

Dermapen eller även kallat microneedling är den minsta möjliga invasiva behandlingen som förekommer på marknaden. Behandlingen går ut på att man genom små nålar punkterar huden i syfte att stimulera kollagenproduktion och därmed förnyar huden på ett sätt som motverkar ärrbildning, förstorade porer och rynkor. Behandlingen åstadkommer även en jämnare hudton.

Hur går dermapen till?

Man kan säga att microneedling går ut på att man punkterar huden med nålar i syfte att skapa en kontrollerad skada som får huden att läka ihop och bli fastare samt skapa en jämnare hudton. Antingen kan man använda en så kallad deramaroller (Se bild) vilket är en slags ”roller” med en liten nålbeprydd rulle som förs över huden. Vanligare när du gör denna behandling på en salong är att man använder en ”dermapen” vilket är en slags ”penna” med en nålbeprydd dyna som trycks mot huden(se bild). Efter eller under behandling används serum för en djupverkande effekt. Lite förenklat kan man säga att nålarna hjälper till att föra ned serumet för att få det att verka på djupet.

Vad hjälper microneedling mot?

Microneedling är effektivt för att behandla ärr efter acne, andra typer av ärr, stretch marks, förstorade porer, ojämn hudton, fina linjer/rynkor, hudfläckar och för att få bättre spänts i huden.

Vilka risker finns det med dermapen/microneedling?

Generellt sätt anses dermapen som en väldigt säker behandling om behandlingen utförs korrekt. Om man går får djupt med nålarna kan behandlingen skapa ärrbildning och leda till bland annat brustna hudkärl. Om man har otur eller inte sköter hygien kan infektion uppstå.

Vilka bieffekter medför microneedling?

Efter behandling kan det förekomma blödning, blåmärken på det behandlade området. Man bör undvika träning och bastubad direkt efter utförd behandling och några dagar efteråt brukar huden börja flagna. Du bör även undvika sol i några veckor efteråt.

När ska man inte göra dermapen?

Du bör undvika microneedling om du är gravid, lider av hudsjukdomar som till exempel psoriasis, har öppna sår eller har lätt för ärrbildning.

Vad kostar microneedling

Om du bokar microneedling med någon av våra salonger börjar en behandling på runt 1000-1500 kronor. När du bokar en kur förekommer rabatt. Priset varierar på om du vill behandla endast ansikte eller även dekolletage.

Vilka resultat kan du förvänta dig efter en mesoterapi behandling?

För bästa möjliga resultat rekommenderar vi att du bokar in en kur med behandlingar, till exempel tre stycken över ett halvårs tid. Många ser resultat redan efter en genomförd behandling. Hur många behandlingar som behövs beror egentligen på vilka resultat du eftersträvar. För att jämna ut djupare ärr krävs fler behandlingar

Microneedling och acneärr

Microneedling kan släta ut ärr efter acne. Man kan dock inte förvänta sig att ärren ska försvinna helt men en god effekt kan ge en cirka 60 procentig förbättring. Allt beror lite på vilken typ av acneärr du har och hur djupa de är. För att behandlingen ska ge resultat på acneärr kan man räkna med att det krävs cirka 3-6 behandlingar.

Hur länge varar resultaten?

Resultaten från dermapen beror ålder, hud typ och hur din hud reagerar på behandlingen. Efter behandling brukar huden få en slags glow som brukar vara runt fyra till sex veckor. Vid behandling av ärr eller stretch marks är resultaten permanenta.

Hur ofta bör man göra behandling?

Hur ofta en behandling bör göras beror lite på hur djupt man går. Vid djupare behandling bör man vänta 4-veckor men vid mildare behandling år det bra med endast 2-4 veckor.

Kan ärren bli värre efter behandling?

Behandling rekommenderas oftast inte vid keloid ärrbildning vilket utmärks av mörka utbuktande ärr. Samma sak gäller vid hypertrofiska ärr.

Kan microneedling förstöra huden?

Generellt sätt är det en väldigt säker typ av behandling men det finns självfallet risker som vid alla behandlingar. Se alltid till att din behandlare har rätt certifikat som krävs.

Före och efter – Dermapen

Se bild

På bilden kan du se hur huden kan se ut efter en behandling.

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.