Boka kemisk peeling på salong

På denna sida kan du läsa om kemisk.
Boka Konsultation/tid för behandling
Beutly är en portal där du kan boka hud- och skönhetsbehandlingar. Vi samarbetar med salonger över hela Sverige. För att boka tid eller konsultation kontaktar du oss via formuläret uppe till höger.
Kemisk peeling
Att boka en kemisk peeling hos Beutly kostar från 700 kronor och uppåt. Priset beror till stort på vilken typ av peeling som du väljer. Kontakta oss för aktuella priser på din ort.

Nedan kan du läsa mer om kemisk peeling. Använd snabblänkarna för att hoppa direkt till respektive rubrik.

Vad är kemisk peeling?

Kemisk peeling innebär att man löser upp det övre hudlagret med hjälp av en kemisk lösning (tex AHA, BHA, TCA eller PHA-syra) och på detta sätt frambringar man en hudförnyelse. En lättare form av kemisk peeling går att utföra hemma och det finns en rad ansiktsmasker för hemmabruk som går att köpa på apoteket. En djupare peeling bör utföras på salong av en professionell behandlare. Kemisk peeling är egentligen inte en typ av behandling utan snarare ett samlingsnamn för en mängd olika behandlingsformer som skiljer sig i form av styrka och grad.

Före och efter kemisk peeling

Kemisk peeling – före och efter

Se bild för resultat av kemisk peeling.

Vad är kemisk peeling

Priser för kemisk peeling på salong

Att boka kemisk peeling på någon av våra salonger kostar från 700 kronor och uppåt. Priset beror i stort på vilken typ av peeling som du väljer och om du vill göra någon form av kombinationsbehandling. Kontakta oss för önskemål och prisuppgifter.

Vad hjälper behandlingen mot?

Med hjälp av syran kan man reducera rynkor/fina linjer, ytliga ärr, acne, solskador, fräknar, förstorade porer, pigmentfläckar och generellt skapa en mjuk, fräsch hy. Detta är en behandling som kan utföras över hela kroppen men som i huvudsak utförs i ansiktet, på halsen, händerna och dekolletage.

Hur ser huden ut efter kemisk peeling

Hur går kemisk peeling till?

I det första steget kommer du och din behandlare att gå igenom din huds förutsättningar och vad du önskar att få ut av behandlingen. Utifrån vad som bestäms under denna första konsultation kommer ni att gå vidare och bestämma hur pass djupverkande kemisk peeling som är lämplig för dig och vilken typ av syra som ska användas.

Innan syran appliceras på din hud kommer behandlaren att rengöra ditt ansikte. När ditt ansikte är rengjort appliceras syran. Beroende på verkningsgrad låter man syran ligga kvar olika länge. När syran är avlägsnad applicerar man omedelbart någon form av lugnande serum eller ansiktsmask. Vid en djupare peelning lägger man ett kirurgiskt förband.

Några dagar efter behandlingen kommer det ytliga hudlagret att börja peela för att ge plats åt ny hud som är mjukare och jämnare.

Olika grader av kemisk peeling

Beroende på de resultat som du vill uppnå och din huds förutsättningar väljer man olika styrka på behandlingen. Nedan har vi delat in behandlingen i tre olika kategorier:

 • Ytlig/lätt kemisk peeling – En mer skonsam variant av kemisk peeling som endast verkar på det yttersta hudlagret.
 • Medelverkande kemisk peeling – en djupare form av peeling där man tränger in på huden djupare lager. Med denna grad av syror kan man få bättre resultat men den är även mer smärtsam och kräver längre konvalescens.
 • Djup peeling – Med de mest djupverkande typen av syror kan man få bukt med rynkor, fina linjer och ärrbildning. Denna form av kemisk peeling kräver flera veckors återhämtning och man blir ofta mycket svullen vid det behandlade området. Denna typ av behandling kräver stark bedövning

Olika typer av syror som används

 • Glykolsyra – Detta är en naturlig syra som utvinns från frukter och är den förmodligen mest använda vid kemisk peeling. Med glykolsyra kan man behandla fina linjer, solskador och förbättra hudens textur samt göra den ljusare.
 • Salicylsyra – En starkare syra än glykolsyran. Denna syra verkar djupare och används för att behandla akne och fet hy.
 • Mjölksyra – används för att behandla pigmentering, uttorkad och torr hy. Mjölksyra är bra för dig som har känslig hy och i återfuktar naturligt.
 • Frukt enzymer – Denna typ av kemisk peeling har en antibakteriell funktion och är därför effektiv mot akne. Även bra mot uttorkad och känslig hy.
 • Vin/äppelsyra – Används för en mildare foliering.
 • TCA-syra – Används vid stark och medelstark kemisk peeling. Används mot förstorade porer, rynkor, akneärr och pigmentering.
 • Karbolsyra – Denna syra är en av de starkare och används för en djupverkande kemisk peel.
Boka Konsultation
Boka kemisk peeling på salong

Är kemisk peeling farligt?

Svaret är både ja och nej. När man gör denna typ av behandling bör man vara medveten om att det finns risker och bieffekter. När behandlingen utförs av utbildad personal är behandlingen i regel väldigt säker. Även om det är ovanligt finns det risk för infektion som kan leda till ärrbildning. För en del hudtyper finns det även risk för pigmentförändringar som i värsta fall kan bli permanenta.

På grund av de risker som behandlingen medför är det viktigt att rådgöra med den som kommer att utföra den. Om du till exempel tar vissa hormonmediciner kan du vara extra benägen för pigmentförändringar. Du bör även vara särskilt försiktig om du har ökad risk för keloid-ärrbildning. Kemisk peeling kan även aktivera latent liggande herpesvirus.

Bieffekter som kan uppstå:

 • Rodnad
 • Svullnad
 • Tillfällig mörknad av det behandlade området
 • Aktivering av latent herpes
 • Infektion
 • Ökad känslighet för solljus
 • Allergisk reaktion

Gör kemisk peeling ont?

Hur ont behandlingen gör beror helt på vilken typ av syra som används. De flesta som gör behandlingen tycker att det bränner lite ansiktet när syran verkar. Vid djupare peelning kan en del behöva någon form av bedövning.

Hur ofta bör man göra kemisk peeling?

Hur ofta du bör göra kemisk peeling beror helt på din hudtyp och hur djup peeling som du har genomgått. Lättare former av kemisk peeling kan man utföra med några veckor/månaders mellanrum. En mer djupverkande peeling bör i många fall endast utföras en gång. Du bör alltid rådgöra med din behandlare vad som är lämpligt för din hudtyp.

Olika grader av kemisk peeling

Vem bör inte göra kemisk peeling?

Generellt kan man säga att någon med ljus hy är en bättre kandidat eftersom mörkhyade har en ökad risk för ojämn hudton efter behandlingen. Kemisk peeling är inte effektivt för djupa rynkor och till exempel fibrom.

Kan man göra kemisk peeling när man är gravid eller ammar?

Om du är gravid eller ammar bör du undvika kemisk peeling. Detta eftersom huden är extra känslig under graviditeten till följd av hormonförändringar. Graviditet ökar till exempel risken för pigmentering. Vissa typer av syror som används under kemisk peeling kan även vara farliga för barnet. En del lättare kemisk peeling kan vara okej under graviditet och amning. Rådgör med din läkare.

Kemisk peeling för acneärr

En djupare kemisk peeling kan hjälpa mot acneärr och framförallt göra röda märken efter acne mindre synliga. Läs mer om andra typer av behandlingar mot acneärr.

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling/operation ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal. Misstänker du att du lider av dysmorfofobi? Då bör du söka professionell psykologisk hjälp istället för att utföra en skönhetsoperation.