Microblading – Pigmentering av ögonbryn – 3D ögonbryn

Beutly är en portal där du kan boka hud och skönhetsbehandlingar över hela Sverige. Vi gör det lätt att jämföra priser och att hitta en salong som utför den behandling som du letar efter.

Se salonger och jämför priser

Lär dig mer om microblading eller hitta en klinik.

Priset för microblading börjar på 2500 kronor. Priserna varierar mellan orter och salonger.

Allt om microblading

På den här sidan kan du läsa om microblading. Nedan ser du en sammanställning av de rubriker som återfinns i denna artikel. Använd snabblänkarna nedan för att hoppa direkt till respektive avsnitt.

Vad är microblading/3D ögonbryn?

Microblading är ett lättare och mer naturligt alternativ till ögonbrynstatuering. Det kallas även för 3D ögonbryn och är en semi-permanent behandling. Microblading är en teknik som används för att ”skapa en illusion” av fylligare ögonbryn. Man kan tänka på 3D-ögonbryn som en tatuering men som inte sitter särskilt djupt. Resultatet blir synbart hårliknande linjer kring ögonbrynen som framhäver din naturliga brynen. Pigmentet som används vid behandlingen är framtaget för att efterlikna dina ögonbryns naturliga färg.

vad kostar microblading?

 Vad kostar det att göra microblading?

Om du bokar microblading hos Beutly betalar du från 2500 kronor och uppåt. Priserna varierar lite mellan våra olika salonger.

Microblading - före och efter

Före och efter

Se bild…

Hur går det till att göra microblading?

Den som utför behandlingen använder ett verktyg som ser ut ungefär som en vanlig penna där det sitter 7-16 stycken små nålar. Nålarna är så pass små att man inte ens kan se dem och de är sammansatta till ett ytterst smalt blad som man använder för att sätta in pigment i överhuden kring ögonbrynen. Förenklat kan man säga att man använder ett tunt rakblad för att skära små skåror i huden som man sedan fyller med ett slags bläck för att ”tatuera” området kring dina ögonbryn. Det låter dock läskigare än vad det faktiskt är.

Hur länge varar resultaten efter microblading?

Resultaten efter microblading varar mellan ett till tre år. Precis efter behandlingen upplevs ögonbrynen som mörkare men denna effekt avtar inom ett par veckor. Hur lång tid resultaten varar beror i stort på hur bra din hud är på att bevara pigment.

Försvinner resultaten av microblading helt och hållet?

Ja om behandlingen är rätt utförd och din behandlare inte har gått för djupt ska resultatet försvinna till 100%. Det är däremot vanligt att man utför kompletterande behandlingar för att fylla på resultaten.

Hur lång tid tar behandlingen?

Microblading tar mellan 1,5 till 2 timmar att utföra. Detta inkluderar behandlingen såväl som konsultation och att utarbeta en plan för hur dina ögonbryn ska vara formade. Själva behandlingen tar ungefär 30-45 mintuer.

Gör det ont?

Om du går till en behandlare som är rätt utbildad ska behandlingen inte göra ont. Smärtupplevelse är däremot något som är högst individuellt vilket innebär att det är möjligt att du kan uppleva microblading som obehagligt.

Hur lång är konvalescens perioden?

Dagen efter din behandling kommer du att märka att det behandlade området blir mörkare. Färgen kommer sedan att flagna, ser ut lite som mjäll, och sedan ser det ofta ut som området ljusnar för att sedan tillta i färg. Efterbehandling av ögonbrynen pågår i upp till två veckor.

Vad är skillnaden mellan ögonbrynstatuering och microblading?

Många föredrar microblading framför en vanlig ögonbrynstatuering eftersom resultaten ofta ser mer naturliga ut. Resultaten efter en ögonbrynstatuering kan ibland framstå som ”påmålade” och lite ”platta” medan microblading ger något av ett mer diskret resultat som enligt många lyfter det naturliga ögonbrynet och får det att se tätare ut.

Ser microblading naturligt ut?

Ja, om behandlingen är rätt utförd ska microblading se helt naturligt ut och förstärka dina naturliga bryn.

Vad är riskerna med microblading?

Många frågar sig om microblading förstör dina naturliga ögonbryn? Detta bör inte ske om din behandlare är rätt utbildad. Att göra 3D-ögonbryn kommer med en del risker som till exempel att den som behandlar dig trycker ned pigmentet för djupt . En annan risk är att infektion uppstår efter behandlingen. I dessa fall är det möjligt att det kan uppstå permanenta skador. Det är viktigt att den som behandlar är rätt utbildad men även med rätt behandling kommer en hudläkare aldrig medge att behandlingen är 100% säker.

Vem bör göra behandlingen?

Den som gör behandlingen bör ha hälsosam hy. Om du lider av psoriasis, eksem eller bältros bör du avstå. Om du äter vissa acne-mediciner eller blodförtunnande är du inte heller en lämplig kandidat för behandlingen. Rådgör med din behandlare innan utförd behandling.

Är det värt att göra microblading?

Ja, det beror på vem du frågar. Många är helt och hållet nöjda med resultatet och det ser både mer naturligt ut än påmålade ögonbryn och kräver mindre jobb. Det finns så klart de som inte alls är nöjda med resultaten. Rådgör med din salong och testa dig fram långsamt är ett generellt tips.

Boka Behandling

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling/operation ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.