Microblading – Pigmentering av ögonbryn – 3D ögonbryn

På denna sida kan du läsa om microblading. Hos oss på Beutly kan du boka  denna behandling på salonger över hela Sverige. Kontakta oss för tidsbokning
Boka Konsultation/tid för behandling
Beutly är en portal där du kan boka hud- och skönhetsbehandlingar. Vi samarbetar med salonger över hela Sverige. För att boka tid eller konsultation kontaktar du oss via formuläret uppe till höger.
Priset för microblading börjar på 2500 kronor. Priserna varierar mellan orter och salonger.

Vad är microblading/3D ögonbryn?

En lättare och mer naturlig alternativ till ögonbrynstatuering

Microblading eller som det även kallas: 3D ögonbryn är en semi-permanent behandling och är en teknik som används för att ”skapa en illusion” av fylligare ögonbryn. Man kan tänka på 3D-ögonbryn som en tatuering men som inte sitter särskilt djupt. Resultatet blir synbart hårliknande linjer kring ögonbrynen som framhäver din naturliga ögonbryn. Pigmentet som används i behandlingen är framtaget för att efterlikna dina ögonbryns naturliga färg.

vad kostar microblading?

 Vad kostar det att göra microblading?

Om du bokar microblading hos Beutly betalar du från 2500 kronor och uppåt. Priserna varierar lite mellan salonger.

Microblading - före och efter

Före och efter

Se bild…

Hur går det till att göra microblading?

Den som utför behandlingen använder ett verktyg som ser ut ungefär som en vanlig penna där det sitter 7-16 stycken små nålar. Nålarna är så pass små att man inte ens kan se dem och de är sammansatta till ett ytterst smalt blad som man använder för att föra in pigment i överhuden kring ögonbrynen.

Förenklat kan man säga att man använder ett tunt rakblad för att skära små skåror i huden som man sedan fyller med ett slags bläck för att ”tatuera” området runt dina ögonbryn. Det låter dock läskigare än det faktiskt är.

Hur länge varar resultaten efter microblading?

Resultaten efter microblading vara mellan ett till tre år. Precis efter behandlingen upplevs ögonbrynen mörkare men denna effekt avtar inom ett par veckor.  Hur lång tid resultaten varar beror i stort på hur bra din hud är på att bevara pigment.

Försvinner resultaten av microblading helt och hållet?

Ja om behandlingen är rätt utförd och inte har gått för djupt ska resultatet försvinna till 100%. Vanligt är däremot att man gör kompletterande behandlingar för att fylla på resultaten.

Hur lång tid tar behandlingen?

Microblading tar cirka 1,5 till 2 timmar att utföra. Detta inkluderar behandlingen såväl som konsultation och att utarbeta en plan för hur dina ögonbryn ska vara formade. Självbehandlingen tar cirka 30-45 mintuer.

Gör det ont?

Om du går till en behandlare som är rätt utbildad ska behandlingen inte göra ont.

Hur lång är konvalescens perioden?

Dagen efter din behandling kommer du att märka att det behandlade området blir mörkare. Färgen kommer sedan att flagna, ser ut lite som mjäll, och sedan ser det ofta ut som området ljusnar för att sedan tillta i färg. Efterbehandling av ögonbrynen pågår i upp till två veckor.

Vad är skillnaden mellan ögonbrynstatuering och microblading?

Många föredrar microblading framför en vanlig ögonbrynstatuering eftersom resultaten ofta ser mer naturliga ut. Resultaten efter en ögonbrynstatuering kan ibland framstå som ”påmålade” och lite ”platta” medan microblading ger något av ett mer diskret resultat som enligt många lyfter det naturliga ögonbrynet och får det att se tätare ut.

Ser microblading naturligt ut?

Ja, om behandlingen är rätt utförd ska microblading se helt naturligt ut.

Vad är riskerna med microblading?

Många frågar sig om microblading förstör dina naturliga ögonbryn? Detta bör inte ske om den som behandlar dig är rätt utbildad. Att göra 3D-ögonbryn kommer med en del risker som till exempel att den som behandlar dig trycker ned pigmentet för djupt . En annan risk är att infektion uppstår efter behandlingen. I dessa fall är det möjligt att det kan uppstå permanenta skador.

Vem bör göra behandlingen?

Den som gör behandlingen bör ha hälsosam hy. Om du lider av psoriasis, eksem eller bältros bör du avstå. Om du äter vissa acne-mediciner eller blodförtunnande är du inte heller en lämplig kandidat för behandlingen. Rådgör med din behandlare innan utförd behandling.

Det är viktigt att den som behandlar är rätt utbildad men även med rätt behandling kommer en hudläkare aldrig medge att behandlingen är 100% säker.

Är det värt att göra microblading?

Ja, det beror på vem du frågar. Många är helt och håller nöjda med resultatet och de ser både mer naturligt ut än påmålade ögonbryn och kräver mindre jobb. Det finns så klart de som inte alls är nöjda med resultaten. Rådgör med din salong och testa dig fram långsamt!

Boka behandling

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.