Microblading – Pigmentering av ögonbryn – 3D ögonbryn

Beutly är en portal där du kan boka hud och skönhetsbehandlingar över hela Sverige. Vi gör det lätt att jämföra priser och att hitta en salong som utför den behandling som du letar efter.

Lär dig mer om microblading eller hitta en klinik.

jämför kliniker

Allt om microblading

På den här sidan kan du läsa om microblading. Nedan ser du en sammanställning av de rubriker som återfinns i denna artikel. Använd snabblänkarna nedan för att hoppa direkt till respektive avsnitt.

Vad är microblading/3D ögonbryn?

Microblading kallas även för 3D ögonbryn och är en semi-permanent behandling. Det är en teknik som används för att ”skapa en illusion” av att man har fylligare ögonbryn. Det går att tänka på 3D-ögonbryn som en tatuering där färgen inte sitter särskilt djupt och därmed försvinner i och med den naturliga cellförnyelsen. Resultatet av microblading blir synbara och hårliknande linjer kring ögonbrynen som framhäver de naturliga brynen. Pigmentet som används vid behandlingen är framtaget för att efterlikna dina ögonbryns naturliga färg.

Vill du boka microblading i Stockholm?

vad kostar microblading?

 Vad kostar det att göra microblading?

Om du bokar microblading hos Beutly betalar du från 2500 kronor och uppåt. Priserna varierar lite mellan olika salonger.

Microblading - före och efter

Före och efter

Se bild…

Hur går det till att göra microblading?

Microblading görs med hjälp av ett verktyg som ser ut ungefär som en vanlig penna där det sitter 7-16 stycken små nålar. Nålarna som används är så pass små att det inte går att se dem med blotta ögat och de där sammansatta till ett oerhört smalt ”rakblad”. Med hjälp av detta blad förs pigment in i överhuden kring ögonbrynen. Processen kan förenklat beskrivas som att man använder ett tunt rakblad för att skära små skåror i huden. Dessa skåror fylls med bläck, det vill säga att området kring ögonbrynen ”tatueras”. Processen kan låta obehagligare än vad den i själva verket är.

Hur länge varar resultaten efter microblading?

Resultaten efter microblading varar mellan ett till tre år. Precis efter behandlingen kan ögonbrynen upplevas som väldigt mörka. Denna effekt avtar inom ett par veckor. Hur lång tid som resultaten varar beror i stort på din huds förmåga att bevara pigment. Det är vanligt att man utför kompletterande behandlingar för att fylla på resultaten.

Försvinner resultaten av microblading helt och hållet?

Ja, om microblading är utfört på rätt sätt så resultaten försvinner helt och hållet. Om den som har gjort ögonbrynen har gått för djupt med rakbladet kan pigmentet ha förts ned så djupt att det inte försvinner. Det är därför viktigt att kontrollera vilken utbildning som din behandlare har.

Hur lång tid tar behandlingen?

Microblading tar mellan 1,5 till 2 timmar att utföra. Detta inkluderar behandling såväl som konsultation där en plan utarbetas för hur dina ögonbryn ska formas. Själva behandlingen tar ungefär 30-45 minuter.

Gör Microblading ont?

Microblading gör inte ont förutsatt att den som utför behandlingen gör det på ett korrekt sätt. Om man går för långt ned med bladen uppstår smärta. Det går även att tillägga att smärtupplevelse är individuellt och att det är möjligt att uppleva obehag även om behandlingen utförs korrekt.

Hur lång är konvalescens perioden?

Dagen efter att du har gjort Microblading kommer det behandlade området ha blivit mörkare. Färgen kommer att flagna, vilket kan se ut lite som mjäll. Efteråt ljusnar området för att sedan tillta i färg. Denna efterbehandlingsprocess pågår i upp till två veckor.

Vad är skillnaden mellan ögonbrynstatuering och microblading?

De flesta tycker att microblading ger ett mer naturligt resultat jämfört med en vanlig ögonbrynstatuering. En ögonbrynstatuering kan ibland framstå som påmålad och ha ett platt utseende. Microblading ger ett mer diskret resultat som lyfter det naturliga ögonbrynet och får det att se tätare ut.

Ser microblading naturligt ut?

Ja, om behandlingen är rätt utförd ska microblading se helt naturligt ut och förstärka dina naturliga bryn.

Vad är riskerna med microblading?

Många frågar sig om microblading kan förstöra dett naturliga ögonbrynet? Om behandlingen är rätt utförd ska inte detta ske. Den största risken med Microblading är att den som utför dem går för djupt med bladet. Om detta sker kan permanenta skador uppstå.

Det är viktigt att den som behandlar är rätt utbildad men även med rätt utbildning kommer en hudläkare aldrig medge att behandlingen är 100% säker.

Vem bör göra behandlingen?

Den som gör behandlingen bör ha hälsosam hy. Om du lider av psoriasis, eksem eller bältros bör du avstå. Om du äter vissa acne-mediciner eller blodförtunnande är du inte heller en lämplig kandidat för behandlingen. Rådgör med din behandlare innan utförd behandling.

Är det värt att göra microblading?

Ja, det beror på vem du frågar. Många är helt och hållet nöjda med resultatet och det ser både mer naturligt ut än påmålade ögonbryn och kräver mindre jobb. Det finns så klart de som inte alls är nöjda med resultaten. Generella tips är att testa sig fram långsamt och att alltid rådgöra med salongen innan utförd behandling.

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling/operation ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.