Boka fillers-behandling

för rynkor, läppar, kinder och ärr

Beutly är en portal där du kan boka hud och skönhetsbehandlingar över hela Sverige. Vi gör det lätt att jämföra priser och att hitta en salong som utför den behandling som du letar efter.

Se salonger och jämför priser

På denna sida kan du läsa om vad fillers är. Läs vidare eller boka tid hos någon av de salonger som är anslutna till oss.

Fillers

Priset för att boka fillers beror delvis på vad du vill behandla. Fillers för läppar, läppkontur, ledsna mungipor, läpprynkor, pannvek, ögonbrynslyft och kråksparkar börjar på cirka 3500 kronor. Kinder och Nasolabialveck ligger på runt 5000 sek. Priserna varierar beroende på ort.

Allt om Fillers

På den här sidan kan du läsa om Fillers. Nedan ser du en sammanställning av de rubriker som återfinns i denna artikel. Använd snabblänkarna nedan för att hoppa direkt till respektive avsnitt.

Enligt Svensk lag ska en konsultation av behörig sjukvårdspersonal ha genomförts 48 timmar innan alla injektionsbehandlingar. Om du får reda på att en klinik hos Beutly har genomfört en injektionsbehandling utan att detta har skett är det viktigt att du kontaktar oss på hello@beutly.com.

Vad är fillers?

Fillers är ett samlingsbegrepp som syftar till en rad olika behandlingar där man med hjälp en kanyl injicerar olika substanser i kroppen. Detta sker primärt för att skapa volym i exempelvis läppar, haka, näsa eller andra områden. Fillers kan även användas för att släta ut rynkor och höja upp acneärr, i syfte att göra dem mindre synbara.

När fillers utförs i ansiktet är det vanligast att använda fillers baserade på hyaluronsyra. Två vanliga branschmärken på hyaluronsyra-baserade fillers är Restylane Skinboosters och Juvéderm. Radiesse är en annan vanlig fillers som ej är baserad på hyaluronsyra och är oerhört effektiv för att skapa volym.

Letar du efter en salong som gör:

Fillers i Stockholm?
FIllers i Göteborg?

Vart kan fillers användas?

Följande är vanligt förekommande behandlingsområden där fillers används:

 • Läppförstoring
 • Förbättrad läppkontur
 • Motverka ledsna mungipor
 • Rynkor på läppar
 • Motverka kråksparkar
 • Skapa volym i kinder/kindben
 • jämna ut nasolabialveck
 • Höja upp ärr
Fillers - Läppar
Fillers - Panna

Viktigt att tänka på innan du göra Fillers

Tips för hur kan du känna dig säker med din fillers behandling?

Innan du gör en fillers behandling kan det vara bra att undvika alkohol under några dagar. Undvik även aspirin och ibuprofen. Tänk även igenom din budget och framförallt vem som utför behandlingen. Nedan Följer tips på vad du ska tänka på för en säker fillers behandling:

 • Välj rätt typ av fillers: det finns många piratkopior av de märken som finns på marknaden. Se till att det är kända märken som används.
 • Välj ett märke som har funnits under en längre tid.
 • Fillers ska endast utföras av certifierad läkare, tandläkare eller alternativt en sjuksköterska som samarbetar med en läkare. INGEN annan ska utföra en fillers behandling.
 • Rätt produkter: preparat som innehåller kollagen, eller en permanent substans bör ej användas. Vid användning av hyaluronsyra ska denna ej vara animalisk.
 • Överbehandla ej! Om du går till en seriös aktör ska denna alltid säga nej till onaturliga läppar.
 • Upprätta en långvarig relation med en och samma klinik.

Biverkningar/risker:

En risk med fillers är att injektionsbehandlingen är fel utförd. Då kan fillers-preparatet hamna i blodomloppet vilket kan orsaka blodpropp. Biverkningar som kan uppkomma efter behandling är blånad/svullnad. Efter fillers innefattar injektion kan även infektion uppstå. Allergiska reaktioner kan även förekomma.

Hur fungerar Fillers?

På bilden kan du se en demonstration över hur fillers fungerar. Mekanismen bakom resultaten av fillers är egentligen väldigt enkel att förstå. Med hjälp av att injicera substanser under huden skapar man volym.

Fillers före och efter

Se bild för resultat av fillers i läppar.

Hur fungerar fillers?

Olika typer av fillers

Viktigt att understryka är att vissa av dessa metoder inte anses säkra. Kontrollera alltid att det är kända beprövade märken som används vid din behandling.

Vad kostar Fillers?

Priset för att boka fillers beror delvis på vad du vill behandla. Fillers för läppar, läppkontur, ledsna mungipor, läpprynkor, pannvek, ögonbrynslyft och kråksparkar börjar på cirka 3500 kronor. Kinder och Nasolabialveck ligger på runt 5000 sek. Priserna varierar en del beroende på ort.

Skillnaden mellan Botox och Fillers

Den största skillnaden mellan filler och muskelavslappnande är att Botox minskar aktivitet i ansiktsmusklerna för att på så sätt släta ut rynkor. Fillers däremot motverkar rynkor och fina linjer genom att fylla upp huden med olika preparat. Hur ska man då tänka när man väljer mellan botox och fillers? Det viktigaste att ta i beaktan är egentligen vilken typ av rynkor det är som du vill motverka? Botox är bättre när det kommer till dynamiska rynkor, alltså sådana rynkor som uppstår när ansiktet är i rörelse(huvudsak panna och runt ögonbryn). Fillers passar bättre för att motverka statiska rynkor, alltså sådana rynkor som även syns då ditt ansikte är avslappnat. Sådana rynkor utgörs av nedsänkningar i ansiktet och därmed kan en fillers göra dem mindre synliga.

Hur länge varar resultaten?

Resultaten av fillers varierar beroende på vilken metod du väljer (se ovan). Det kan alltså variera från sex månader upp till fem år beroende å vilken metod som används. Som sagt tidigare i denna artikel undvik permanenta substanser.

Boka Behandling

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling/operation ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.