Boka Portömning och porrengöring på salong

Beutly är en portal där du kan boka hud och skönhetsbehandlingar över hela Sverige. Vi gör det lätt att jämföra priser och att hitta en salong som utför den behandling som du letar efter.

Se salonger och jämför priser

Lär dig mer om portömning eller boka tid hos någon av våra salonger

Boka portömning på salong

Priset för att boka portömning hos någon av våra salonger börjar på cirka 400 kronor. Längst ned på denna sida ser du en lista på alla våra salonger som utför portömning.

Allt om portömning

På den här sidan kan du läsa om porrengöring. Nedan ser du en sammanställning av de rubriker som återfinns i denna artikel. Använd snabblänkarna nedan för att hoppa direkt till respektive avsnitt.

Vad innebär portömning?

Portömning innebär att man gör en djuprengöring av porerna. Detta går att göra på egen hand, hemma själv, eller på salong. När du bokar en portömning med någon av våra kliniker är porrengöringen ofta en del i en mer omfattande ansiktsbehandling. Under behandlingen kommer din hy att ångas och pormaskar kommer att ”klämmas”. Vanligen sker detta med hjälp av ett litet nål-liknande verktyg eller en ”vakuumsug”. Oftast innefattar behandlingen peeling och en djuprengörande mask. Om du vill kan du även boka in en massage i kombination med behandlingen. I regel tar behandlingen Inklusive massage 1,5 timmar att genomföra.

Portömning - Före och efter

Portömning/porrengöring – Före och efter

Se bild…

Vad innebär portömning.

Vad kostar det att boka portömning på salong?

Priset för en djup-porrengöring hos någon av våra salonger börjar på cirka 400 kronor. Priserna skiljer sig en del mellan salonger och för aktuella priser nära dig kan du kontakta oss via formuläret i menyn ovan. Priset varierar beroende på om du bokar massage eller om någon annan form av ansiktsbehandling i samband med behandlingen.

Hur går en portömning till?

Själva behandlingen kommer att anpassas efter din hudtyp samt de eventuella hudproblem som du vill ha hjälp med. Oavsett vilken hudtyp du har kommer behandlingen att innefatta:

  • Ångbehandling
  • Djuprengöring
  • Lugnande ansiktsmask och serum

Vilka hudproblem kan du behandla med portömning?

En portömning kan hjälpa dig att fräscha upp din hy och hjälper mot problem som akne, pigmenterad och röd hud. Behandlingen passar även för dig som vill förhindra hudens naturliga åldrande. Kontinuerliga behandlingar kan motverka en rad ålderstecken och är ett naturligt sätt att bibehålla en frisk och problemfri hy året runt.

Verktyg för portömning och porrengöring

Vad är en pormask?

Pormaskar uppstår ofta hos de som har hög talg-produktion. Vad som menas med en pormask är att öppningen på talgkörteln har blivit tilltäppt av överbliven talg, bakterier och döda hudceller. Detta visar sig ofta som små svarta eller vita prickar i ansiktet, på ryggen, bröstet eller axlarna. De svarta prickarna innebär att poren är öppen och att hudceller har blivit belagda medan den vita pormasken indikerar en stängd por.

Ofta refererar man till pormaskar som ”black heads”, vilket är det engelska uttrycket.

Att klämma pormaskar

Under en portömning kommer din behandlare att ”klämma” dina pormaskar. Det som menas med detta är att terapeuten kommer att öppna upp dina igentäppta porer och ta bort talg och smuts. Det är vanligt att man själv försöker sig på att klämma sina porer men hjälp av händerna. Detta är något som vi inte rekommenderar eftersom fel teknik kan leda till porerna blir inflammerade, röda och i förlängningen ärrbildning och förstorade porer.

När du går till en salong för att tömma dina porer kommer terapeuten att mjukgöra huden och avlägsna det övre hudlagret med döda hudceller. Sedan är det vanligt att ett nål-likande verktyg används för att försiktigt ”slå hål” på pormaskarna. Sedan ”kläms” pormasken från botten av poren så att allt överbliven talg trycks upp ur huden. Det sker ofta med hjälp av ett pennliknande verktyg med en ögla på.

Läs vidare: Kan man får ärr av att klämma finnar?

Portömning med vakuumsug

Istället för att använda mekaniska verktyg för att rengöra porerna kan man använda en så kallad vakuumsug. Detta är en elektisk apparat som förs mot huden för att skapa ett vakuum i syfte att avlägsna talg, döda hudceller samt för att få suga bort smuts ur porerna. Lite förenklat kan man säga att man ”dammsuger” porerna. Det finns vakuumsug för porer som går att köpa för privatbruk. Om du bestämmer dig för att göra detta hemma bör du dock vara försiktig eftersom fel användning med för hög intensitet kan skada huden och till exempel skapa blåmärken på området där den används.

Hur ofta bör man göra en porrengöring?

Hur långt är ett snöre? Hur ofta du bör göra en portömning beror helt på vilken typ av hud du har men för dig som har problem kan en portömning var sjätte vecka vara en bra regel. Den som har fet och oljig hud har ofta större problem med tilltäppta porer. Man kan själv förebygga pormaskar genom att kontinuerligt tvätta/undvika att röra vid ansiktet och framför allt välja rätt kost. Kost som leder till fet hud är ofta mat med högt glykemiskt index såsom vitt bröd, socker och fet mat. Hur mycket vatten du dricker har även stor inverkan.

Fräscha upp huden med hjälp av dermapen?

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling/operation ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.