Boka Plasma Pen-behandling

Beutly är en portal där du kan boka hud och skönhetsbehandlingar över hela Sverige. Vi gör det lätt att jämföra priser och att hitta en salong som utför den behandling som du letar efter.

Lär dig mer om Plasma Pen eller kontakta oss för tidsbokning.

Plasma Pen

Plasma Pen – För behandling av rynkor, fina linjer, acneärr och slapp/hängande hud

Priset för Plasma pen beror på hur stort område som du vill behandla. Ett mindre område börjar på ungefär 3000 kronor och för att utföra behandlingen i hela ansiktet är prislappen runt 15 000 SEK. Kontakta oss för aktuella priser.

Vad är Plasma pen?

Plasma pen är en behandling där man applicerar elektricitet i huden för att strama åt huden. Man kan säga att man bränner huden med något som ser ut som ”små blixtar”, och på detta vis skapas en kontrollerad skada som får cellerna att dra ihop sig. Med Plasma pen kan man behandla överflödig hud, rynkor, ärr, bristningar, med mera.

Behandlingen är ett modernt alternativ till exempelvis fillers-behandling eller plastikkirurgi och med hjälp av riktad energi kan man behandla oelastisk hud, rynkor och ojämn hudton. Själva behandling utförs med en liten handhållen apparat som ändvänds för att applicera elektricitet in i huden. Med denna bränner man huden på ett kontrollerat med högintensiv energi och kan på detta sätt stimulera kollagenproduktion. Behandlingen sker i små mönster kring det område där man önskar att huden ska stramas upp och förnyas.

Behandlingen kallas ibland för Fibroblast.

Plasma Pen - resultat - före och efter

Plasma pen resultat – före och efter

Resultaten innefattar föryngrad och mer elastisk hud samt jämnare hudton. Se bild för resultat av behandling med Plasma Pen.

Fibroblast

Vad kostar det att göra Plasma pen?

Priset för att boka en Plasma pen-behandling med Beutly varierar beroende på hur stort område som du vill behandla. Ett mindre brynlyft ligger på runt 3000 kronor. Om du vill behandla större områden i ansiktet kan prislappen ligga på runt 15 000 kronor.

Vad kan man behandla med Plasma pen?

Plasma pen är en behandling som hjälper för många olika typer av hudproblem. Bland annat är det effektivt för ett behandla acneärr, rynkor, fina linjer, kalkonhals och bristningar.

Risker/biverkningar med Plasma pen-behandling

Med Plasma pen slipper man att skära i huden och skapar istället en kontrollerad brännskada. Detta medför en del risker. Efter behandling uppstår ofta en irritation på det behandlade området och huden kan kännas öm. Efter utförd behandling brukar det uppstå små sårskorpor på det behandlade området och du ska försöka att inte pilla av dessa eftersom det då finns risk för ärrbildning.

Hur långe håller resultatet efter en behandling

Efter att du har gjort en behandling med Plasma pen kommer du att se omedelbara resultat som håller i upp till tre års tid.

Plasma pen - Ögonlockslyft

Vad ska du tänka på efter utförd behandling?

Efter utförd behandling bör du vänta några dagar med att träna på gym. Du bör även undvika UV-ljus och bastu i cirka 14 dagar. Använd solskydd och undvik att röra vid sårskorporna.

Hur lång tid tar behandlingen?

Behandlingen tar uppemot en halvtimme att utföra. Innan behandling kan du däremot behöva vänta på att den lokalbedövande salvan ska verka vilket kan ta uppemot en timme.

Hur många behandlingar krävs det för resultat?

De flesta ser resultat efter endast en behandling men när det är större partier med hud som ska stramas upp kan det behövas upp till fyra stycken behandlingar.

Gör det ont att göra en Plasma pen behandling?

Många finner själva behandlingen lätt obehaglig. Smärtupplevelsen är självklart individuell och beror till stort på vilket område som behandlas. För att minska obehag kan man använda en lokalbedövande salva. Exempelvis Emla.

Omdöme och resultat av behandlingen

Som vid de flesta behandlingar är även resultaten av Plasma pen högst individuella och beror i stort på vilken typ av hud du har och din ålder. Många ser behandlingen som oerhört effektiv och ett utmärkt alternativ till både fillers och andra typer av plastikkirurgiska behandlingar.

Ögonlockslyft med Plasma pen

En vanlig anledning till att man vill utföra behandlingen är för att göra ett så kallat ögonlockslyft. Syftet med detta är att bli av med slapp hud och ringar kring ögonen. Det går till genom att man ”bränner” små prickar kring huden runt ögonen med hjälp av Plasma Pen. Efter behandling är det vanligt med svullna ögonlock. Det går att strama upp huden kring ögonlocken och minska rynkor med hjälp av behandlingen men för att bli av med överflödig och hängande hud kring ögonlocken är ögonlocksplastik ett mer effektivt alternativ. Plasma pen kan däremot vara ett alternativ för dig som inte vill undergå en kirurgisk operation.

Plasma pen – eftervård

  • Använd SPF 50
  • Undvik att röra vid ansiktet
  • Drick stora mängder vatten
  • Använd serum som innehåller C-vitamin

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling/operation ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.