Fibroblast Plasma behandling

Beutly är en portal där du kan boka hud och skönhetsbehandlingar över hela Sverige. Vi gör det lätt att jämföra priser och att hitta en salong som utför den behandling som du letar efter.

Se salonger och jämför priser

Lär dig mer om fibroblast eller boka tid på salonger över hela Sverige.

Priset på fibroblast beror på hur stort område som du vill behandla. För ett litet område börjar behandlingen på cirka 1000 kronor.

Allt om Fibroblast

På den här sidan kan du läsa om att fibroblast. Nedan ser du en sammanställning av de rubriker som återfinns i denna artikel. Använd snabblänkarna nedan för att hoppa direkt till respektive avsnitt.

Vad är fibroblast?

Plasma Fibroblast är en av de senaste anti-ageing behandlingarna som finns ut på marknaden. Det är en typ av behandling som kan motverka slapp hud, rynkor och hudbristningar. Fibroblast ses som ett effektivt alternativ för tightare hud och har betydligt mindre bieffekter än kirurgiska behandlingar.

Hur utförs behandlingen?

Under behandlingen kommer utövaren använda en elektriskt handhållen apparat som kallas för Plasma Pen. Ofta refererar man till behandlingen som Plasma Pen. Med hjälp av denna apparat applicerar man elektricitet in i huden. Man kan säga att man på ett kontrollerat sätt bränner huden med högintensiv energi i syfte att skapa en kollagenuppbyggnad. Man applicerar en slags plasma-blixtar in i huden som får den att dra ihop sig. Plasma Pen-apparaten använder en elektrod som producerar en liten ”plasma-blixt” som går från elektrodens spets till huden.

Vad kan man behandla?

Fibroblast används bland annat runt ögonen för att motverka hängande hud och rynkor. Med fibroblast kan man behandla kråksparkar, panna, ögonlock, dekolletage, överläpp, mungipor, mm.

Före behandling

Den som behandlar dig bör göra en grundlig genomgång av ditt hälsotillstånd. Frågor som din behandlare bör ställa är om du äter några mediciner, tex antibiotika eller hudförtunnande. Återkommande herpesinfektioner kräver också särskild avvägning och ibland krävs det att särskild medicin skrivs ut. Du bör vara noggrann när du väljer klinik. I många länder är det endast specialiserade läkare som får utföra behandlingen.

Efter behandling

När behandlingen är klar desinficeras det behandlade området. Efter utförd behandling ska man ska man vara noggrann med att rengöra det behandlade området. Den som har gjort behandlingen ska ge dig grundliga instruktioner om hur du ska sköta hygienen på det behandlade området. Kommande månader bör du även skydda det behandlade området från solljus. Du bör vänta med att bad och bastu tills sårskorporna har läkt. Pilla inte på sårskorporna! Om du gör detta kan ärr skapas.

Det kan även vara värt att nämna att rökning försämrar läkningsprocessen.

Hur långt tid tar det?

En fibroblast behandlingen tar mellan 30 minuter och två timmar. Beroende på hur stort område som du vill behandla.

När ser du resultat?

Vanligtvis ser man resultat direkt efter behandlingen. Full effekt av Fibroblast brukar ta upp till tre månader. Typiskt sett varar resultaten i upp till tre år.

Biverkningar

Efter behandlingen blir huden röd och svullen. Det bildas små brunaktiga prickar på huden som består av torkad hud. Undvik att pilla på detta. Detta är en normal reaktion och ger oftast med sig inom tre dagar. Ibland kan huden vara röd i upp till två veckor.

Risker

Om behandlingen utförs korrekt är riskerna för komplikationer generellt sett små. En risk är ärrbildning. Detta kan medföras om man exempelvis pillar på sårskorporna efteråt eller om det uppstår en hudinfektion i det behandlade området. Därför man vara noggrann med hygien efter utförd behandling. Solning efter behandling kan medföra pigmentförändringar. Hyperpigmentering kan i sällsynta fall uppstå. Om någon av dessa bieffekter uppstår finns det möjligheter till att korrigera detta med andra behandlingar.

En annan sak som kan vara värt att nämna är att den typ av Plasma Pen-verktyg som din behandlare använder har en inverkan på hur pass säker behandlingen är. Det finns en rad kopior och ej godkända verktyg som cirkulerar på marknaden. Var noggrann med att kontrollera att det är ett godkänt verktyg som din behandlare använder.

Priser

Priset på fibroblast beror på hur stort område som du vill behandla. För ett litet område börjar behandlingen på cirka 1000 kronor. För ett mer omfattande område ligger prislappen på uppemot 10 000 kronor. Du kan se hitta kliniker som utför Plasma Pen och jämföra priser här.

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling/operation ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.