Boka tid för Lash Lift

på salonger över hela Sverige

Beutly är en portal där du kan boka hud och skönhetsbehandlingar över hela Sverige. Vi gör det lätt att jämföra priser och att hitta en salong som utför den behandling som du letar efter.

Boka lash lift på professionella salonger över hela Sverige.
Hur fungerar Lash lift?
Att boka lash lift hos någon av våra salonger kostar från cirka 700 kronor. Inklusive färgning börjar priset på 800 kronor.

Allt om Lash Lift

På den här sidan kan du läsa om Lash Lift. Nedan ser du en sammanställning av de rubriker som återfinns i denna artikel. Använd snabblänkarna nedan för att hoppa direkt till respektive avsnitt.

Vad är lash lift

Man kan säga att lash lift är som att permanenta håret fast det sker vid ögonfransarna istället. Precis som när man permanentar håret innebär ett lash lift att man ändrar fransarnas form med hjälp av en kemisk lösning. Ett lash lift ger samma resultat som när man böjer fransarna mekaniskt med hjälp av ett verktyg men skillnaden är att resultatet varar i upp till 8 veckor.

Med hjälp av ett lash lift skapar du permanent böjda fransar och det är även vanligt att man färgar fransarna i kombination med behandlingen.

På svenska: franslyft.

Letar du efter salonger som utför:

Lash Lift i Stockholm?
Lash Lift i Göteborg?

Lash lift före och efter

Se bild för resultat av lash lift – franslyft

Vad kostar Lahlift på salong?

Att boka lash lift hos någon av våra salonger kostar från cirka 700 kronor. Inklusive färgning börjar priset på 800 kronor.

Hur går det till?

Första steget är att du och din behandlare har en konsultation. Under konsultationen kommer din behandlare att fråga dig om dina mål, om du bär mascara varje dag och vilken stil som du eftersträvar. Utefter dina svar kommer din behandlare att välja storlek på lockarna.

I nästa steg kommer din behandlare att rengöra dina fransar för att sedan fästa en liten silikonremsa vid ögonen för att separera dina övre och nedre ögonfransar. Ovanpå silikonremsan appliceras ett slags lim och fransarna kammas. Nu appliceras även en permanentlösning. Lösningen är inte skadlig för dina ögon och verkar genom att mjuka upp fransarna och göra dem formbara. Sedan låter man lösningen verka i mellan sex och tolv minuter. Hur länge som lösningen behöver verka beror i stort på hur medgörliga dina ögonfransar är.

När permanentlösningen har verkat klart appliceras ett nytt medel på ögonfransarna vars syfte är att få dem att stelna. Man tillför även en lotion till fransarna i detta skede för att återfukta dem. Denna lotion innehåller oftast Keratin.

Billiga priser för att boka lash lift på salong

Hur långt tid tar det?

Att göra ett lash lift på en skönhetssalong varar från 45 mintuer upp till en timme. Behandlingen kan vara ännu lite längre om du även tonar dina fransar samtidigt.

Hur länge håller det?

Resultatet av ett franslyft håller mellan sex och åtta veckor. Hur länge resultaten varar är i högsta grad individuellt och hur ofta man behöver göra ett lash lift beror i stort på hur tåliga dina fransar är och hur ofta du tappar dem.

Skötselråd

  • Efter behandlingen bör du inte använda mascara under två dygn. Du bör inte hellre använda sminkborttagning eller oljeprodukter under denna period.
  • Det kan även vara klokt att inte utsätta fransarna för hög värme under de första dygnen. Undvik därför bastubad.
  • Du ska även undvika att röra vid fransarna/gnugga dig i ögonen under 48 timmar efter utförd behandling.

Lash Lift eller fransförlängning?

Till skillnad från en fransförlängning använder man vid ett lash lift enbart kroppens naturliga ögonfransar. Detta innebär att man slipper att fransarna faller av och blir ojämna. Ett lash lift ger däremot ett mer diskret resultat än en fransförlängning så om du är ute efter ett mer dramatiskt resultat bör du därför boka en fransförlängning istället. Om du är ute efter längre fransar kan du även prova ett fransserum.

Alternativ till lash lift

Yumilashes är ett alternativ till traditionellt franslyft. Yumilashes är ett varumärke där man gör ett så kallar keratin-lyft. Med Yumilashes lyfter man fransarna och ger resultat som håller länge och ger tydliga resultat.

Misslyckat lash lift

Om man exempelvis har smuts eller mascara i ögonfransarna under behandlingen kan detta hindra lösningen från att verka vilket kan ge upphov till ett mindre lyckade resultat. Av denna anledning bör man alltid vara noggrann med att tvätta fransarna med en ej oljebaserad sminkborttagning innan behandling. Det kan även hända att ögonfransarna blir spröda efter behandlingen.

Risker med lash lift

En av de största riskerna med lash lift är att huden blir irriterad. Man använder silikon-remsor för att minimera keratin-limmets kontakt med hudytan men det kan hända att limmet utsätter huden för påfrestning trots remsorna.

Om du har allergier, problem med torra ögon eller känslig hud kan du vara mer benägen att få biverkningar från behandlingen. Om du är gravid är din hud ofta mer känslig och då kan du även ha större risk för eventuella bieffekter. Kända biverkningar från lash lift är:

  • Blåsor
  • Utslag
  • Rödhet
  • Torra ögon
  • Rinnande ögon
  • Inflammation

Brow lift

Brow lift innebär att man permanentar ögonbrynen, detta kallas även ögonbrynslaminering. Detta utförs i syfte att göra ögonbrynensstrån mjukare och lättare att hantera. Yumi-brows är en typ av permanent ögonbrynsbehandling som är högt ansedd.

Läs mer om Yumi-brows

Utbildning lash lift

Detta finns många privata kurser att gå för dig som vill utbilda dig för att bli lash lift-artist. Det finns både längre och kortare endagskurser. Viktigt att understryka är att någon som kallas sig diplomerad eller licenserad lash lift-utövare är nödvändigtvis inte särskilt erfaren. Det kan innebära att de har gått en halvdagskurs på en privat salong.

Att göra lash lift hemma

Om du vill göra ett lash lift hemma finns det flera kit som du kan beställa hem och många av dessa ger goda resultat. Ibland kan det dock vara svårt att utföra det själv hemma och det är naturligtvis enklare om du får hjälp av en vän.

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling/operation ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.

elle.com/beauty/makeup-skin-care/a19409536/what-is-lash-lift/

.healthline.com/health/lash-lift-side-effects