Boka vårtborttagning med laser

Ta bort vårtor

Beutly är en portal som verkar för en säkrare skönhetsbransch.

Lär dig mer om vårtborttagning eller hjälp oss hitta en salong nära dig som utför laser och frysbehandlingar mot vårtor.

Boka vårtborttagning med laser

Ta bort vårtor

Vårtor försvinner oftast av sig själva men detta kan ta oerhört lång tid. Ibland kan det ta flera år. En del vårtor är relativt lätta att bli av med medan andra tar längre tid. Därför har vi i denna artikel sammanställt all information du behöver veta om vårtborttagning. Bland annat vilka olika metoder som finns, vilken metod som är mest effektiv snabbast och om hemmakurer som vårtborttagning med äppelcidervinäger verkligen fungerar?

Vad beror vårtor på?

Vårtor orsakas av så kallat HPV-virus (humant papillomvirus). Det är helt ofarligt och kan uppkomma i vilken ålder som helst. HPV-viruset skapar en förtjockning av huden som i folkmun kallas för vårtor.

Hur smittar vårtor?

Vårtor smittar vi direktkontakt eller genom fuktiga ytor. Detta är anledningen till att man kan få fotvårtor genom att duscha i offentliga duschar.

Hur blir man av med vårtor?

Vårtor går både att behandla hemma eller på en klinik. Det går exempelvis snabbt och enkelt att behandla en vårta genom olika typer av laser och frysbehandlingar på våra salonger. Om man har vårtor som ger en mycket besvär, exempelvis blöder, eller har stora grupper med vårtor, vårtor på andra ställen än händer och ansiktet kan du behöva söka hjälp för dem.

Vilket är bästa sättet att ta bort vårtor?

Vårtmedel och hemmafrysning tar oftast lång tid. Det absolut snabbast och mest effektiva sättet att behandla vårtor är med laser.

Ta bort vårt med laser

Vårtor går att behandla med laser. Detta fungerar genom att vårtans blodförsörjning stryps genom att man lasrar bort den. Detta är ett oerhört snabbt och effektivt sätt att behandla vårtor. Ofta finns inte dessa laserbehandlingar hos din vårdcentral och du kan behöva betala dem privat. Hos Beutly kan du snabbt få en tid för att behandla vårtor med laser. En typ av laser som används för att behandla vårtor är YAG-laser. Behandlingen är dock inte lämplig för yngre barn.

Vad kostar det att behandla vårtor med laser?

Laserbehandling för vårtor kostar hos en av våra kliniker endast 1000 kronor. Det går även att boka en videokonsultation inför ditt besök som i de allra flesta fall är kostnadsfri.

Att frysa bort vårtor?

Med Cryopen kan du enkelt och snabbt frysa bort vårtor. Cryopen ger snabba resultat och det krävs inte mer än 20 sekunder för verktyget att verka. Oftast brukar man kunna behandla en vårta med 1-3 behandlingar. Hos Beutly kan du boka vårtborttagning med Cryopen.

Behandla vårtor hemma:

Vårtor går att behandla hemma med vårtmedel. Detta går att köpa på apoteket och fungerar genom att man blötlägger vårtan, filar den (men inte så mycket att det börjar blöda), och sedan applicerar vårtmedlet. Man kan även behandla vårtor genom avlastande plåster som minskar trycket på vårtan. Dessa används för att minska smärtan. Det finns även olika fryssprejer att köpa på apoteket för att behandla vårtor.

Ta bort vårtor vårdcentral

Om du har besvär med vårtor går det att få hjälp av din vårdcentral. Fördelen med att göra detta hos din vårdcentral är att du får behandlingen betald av ditt landsting och du betalar aldrig mer än den frikortsgrundande gräsen för sjukvård i din region. Denna ligger i de flesta regioner på strax över 1000 kronor. Fördelen med att ta bort vårtor privat och inte hos en vårdcentral är att du oftast får snabbare hjälp.

Ta bort vårtor för barn

Om man märker att sitt barn har fått vårtor är det bra att agera snabbt. I många fall är det enklare att behandla vårtor tidigt. Att barn oftare får vårtor än vuxna beror i stort på att de inte har utvecklat samma immunförsvar. I de flesta fall är laserbehandlingar inte ett bra alternativ för att ta bort vårtor hos barn.

Ta bort vårtor på händerna

Det går att ta bort vårtor på händerna med vårtmedel, frysmedel, laser,

Ta bort vårtor med äppelcidervinäger?

Det finns inga direkt studier som visar på att äppelcidervinäger är effektivt för att behandla vårtor. Men det finns inga heller studier som visar på negativa effekter av äppelcidervinäger på vårtor. Teoretiskt kan vinäger ha en frätande effekt på vårtor så varför inte testa.

Snabbaste sättet att bli av med vårtor?

Snabbaste sättet att bli av med vårtor är oftast laser.

Hur mycket kostar det att ta bort vårtor?

Att ta bort vårtor med laser kostar från 1000 kronor. Att ta bort vårt med Cryopen kostar från cirka 500 kronor per behandling och oftast behövs runt 1-3 behandlingar för att behandla en vårta.

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling/operation ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.