Priset för en Cryopen behandling brukar inte ligga på mer än 450 kronor.

Cryopen

Beutly är en portal där du kan boka hud och skönhetsbehandlingar över hela Sverige. Vi gör det lätt att jämföra priser och att hitta en salong som utför den behandling som du letar efter.

Lär dig mer om Cryopen eller hjälp oss hitta en salong nära dig!

Priset för en Cryopen behandling brukar inte ligga på mer än 450 kronor.

Vad är Cryopen?

Cryopen är ett verktyg som används för att frysa bort godartade hudförändringar. Med Cryopen kan man bland annat ta bort vårtor, milier, fibrom, leverfläckar, pigmentfläckar och hudflikar.

Kryo betyder ”att frysa”, där av namnet Cryopen eftersom verktyget har formen av en penna.

Förväntade resultat

Cryopen ger snabba resultat och det krävs inte mer än 20 sekunder för verktyget att verka. Beroende på hur stort område som behandlas och vilken typ av hudförändring det gäller så kan det behöva upprepade behandlingar med Cryopen. Men det brukar räcka med 1-3 behandlingar.

Biverkningar/risker

Efter en cryopen behandling blir det behandlade området svullet och brukar ofta klia. Detta varar däremot inte särskilt lång tid, cirka 30 minuter.

Du ska undvika Cryopen om du har pågående eller tidigare erfarenhet med malignt melanom, är gravid eller ammar, har benägenhet att få keloida ärr, har överkänslig hud eller vissa typer av hudsjukdomar.

Något som även är viktigt att understryka är att Cyopen endast ska användas vid godartade hudförändringar. Exempelvis ett födelsemärke som tas bort som inte är godartat gör det väldigt svårt att upptäcka utveckling av cancer. Därför ska man alltid rådgöra med en hudläkare innan en hudförändring tas bort med Cryopen.

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling/operation ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.