LED-ljusterapi – Boka idag

Beutly är en portal där du kan boka hud och skönhetsbehandlingar över hela Sverige. Vi gör det lätt att jämföra priser och att hitta en salong som utför den behandling som du letar efter.

På denna sida kan du läsa om LED-ljusterapi . Hos oss på Beutly kan du boka denna behandling på salonger över hela Sverige.
LED-ljusterapi

En behandling md LED-ljusterapi kostar ungefär 500 kronor. Priser varierar lite mellan kliniker.

Allt om LED-ljusterapi

På den här sidan kan du läsa om LED-ljusterapi. Nedan ser du en sammanställning av de rubriker som återfinns i denna artikel. Använd snabblänkarna nedan för att hoppa direkt till respektive avsnitt.

Vad är LED-ljusterapi?

LED-ljusterapi är en ej invasiv behandling där man med hjälp av djupverkande LED-ljusenergi sätter igång kroppens egen naturliga cellförnyelse och därmed kan föryngra och reparera huden. Det är en behandling som fungerar mot solskador, rosacea, acne, eksem, psoriasis, sårläkning samt för att minska ärr.

LED ljusterapi - vad händer i huden

Hur mycket kostar behandlingen?

En behandling med LED-ljusterapi kostar ungefär 500 kronor. Priser varierar lite mellan kliniker och ort.

Olika typer av LED-ljus

När du utför LED-ljusbehandling kan du välja mellan blått, gult och rött ljus. De olika ljustyperna är verksamma på olika nivåer och hjälper för olika saker. Om du lider av akne rekommenderar vi till exempel blått ljus eftersom det blåa LED-ljuset avlägsnar bakterier i huden. Det röda ljuset verkar på hudens djupa lager och påskyndar kollagenuppbyggnad. Detta ljus rekommenderas för dig som är ute efter hudföryngring och kommer att återfukta din hy. Det gula LED-ljuset är framtaget för att påskynda sårläkning och motverkar inflammation.

Frågor och svar:

Gör det ont med LED ljusterapi?

Nej, det är en väldigt bekväm behandling som många finner avkopplande

Hur långt tid tar en behandling?

Någonstans mellan 15–30 minuter. Tiden beror på vilken typ av ljus som du väljer.

Hur många behandlingar behövs?

Det beror helt på vilka resultat som du eftersträvar. Ett exempel på ett upplägg är fem behandlingar under fem veckors tid och sedan fortsätta med en behandling i månaden.

När ser man resultat?

Ofta ser man resultat efter första efter första LED-behandlingen.  Behandlingen stimulerar collagen produktionen i huden och full effekt brukar synas efter cirka 90 dagar.

LED-ljusterapi efter microneedling?

Du bör vänta minst 10 dagar med LED-behandlingen efter utförd dermapen för att låta huden vila.

Kan behandlingen skada ögonen?

Ja, LED ljudet kan göra upphov till ögonskador. Se därför till att täcka ögonen under behandling.

Finns det någon återhämtningstid?

Nej, du kan återgå till dina vardagliga sysslor direkt efteråt.

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.