Vaginal försnävning

Vaginal försnävning/föryngring

Beutly är en portal där du kan boka hud och skönhetsbehandlingar över hela Sverige. Vi gör det lätt att jämföra priser och att hitta en salong som utför den behandling som du letar efter.

Lär dig mer om slidförsnävning/föryngring eller hjälp oss hitta en klinik nära dig! Boka en Kostnadsfri videokonsultation idag.

jämför kliniker
Vaginal försnävning

Allt om vaginal försnävning

Slidförsnävning i Stockholm

Vad innebär en Vaginal försnävning

(Även kallat slidförsnävning eller vaginal föryngring)?

En slidförsnävning är ett ingrepp som görs i syfte att strama åt de vaginala musklerna, efter exempelvis en förlossning. Detta kan göras genom kirurgi eller laserbehandling, så kallad intimlaser. 

När det kommer till laserbehandling är ett av branschmärkena man ofta hör talas om FemiLift™, som tillverkas av ALMA Laser USA. Läs mer om Femilift i Stockholm

Varför gör man en slidförsnävning?

Anledningen till varför man gör en vaginal försnävning kan vara att åtgärda inkontinensbesvär, som är vanligt förekommande efter förlossning, då slidans vävnader har töjts ut. Inkontinensbesvär kan även komma med åldrandet. Ingreppet kan även utföras i syfte att öka sexuell tillfredsställelse och öka känseln vid samlag.  

Resultat man kan förvänta sig efter en vaginal försnävning

Efter ingreppet kan man förvänta sig en åtstramad vagina med effekt: minskade inkontinensbesvär och/eller ett förbättrat sexliv till följd av ökad känsel i underlivet.

Efteråt – Hur länge håller resultaten?

Resultaten av intimlaser håller vanligtvis i 18-24 månader. Ytterligare behandlingar kan krävas för att bibehålla resultat.

Resultaten av en kirurgisk behandling håller vanligtvis längre men kan försämras av ytterligare åldrande eller förlossning. 

Hur går en slidförsnävning till?

Första steget är att boka en konsultation. Via Beutly kan du boka en kostnadsfri videokonsultation redan idag. Under en videokonsultation kan du få svar på frågor om du exempelvis känner dig osäker på om du är en lämplig kandidat för ingreppet.

Se kliniker som utför slidförsnävning

Inför själv ingreppet bör en undersökning av en gynekolog genomföras. Då kan man reda ut vilken metod som krävs för att uppnå de resultat som du eftersträvar. Ibland krävs det endast en åtstramning vid öppningen av slidan och i andra fall går man längre in.  

I vissa fall krävs en operation för att uppnå resultat men i andra kan det räcka med en laserbehandling, där man med hjälp av fraktionerad koldioxidlaser stramar åt slidan.  

Innan själva ingreppet bör en faktiskt undersökning av en gynekolog genomföras. Då kan man reda ut vilken metod som bör tillgås för att uppnå de resultat som eftersträvas.

Läs om hur en slidförsnävning med laser får till

Vad kostar slidförsnävning

Priset för en slidförsnävning beror på hur stort ingrepp som utförs, om det är laser eller kirurgi det är fråga om. Priset för en intim-laserbehandling hos en av våra ligger på 6500 kronor. Vill du få en prisbild för dig, boka in dig på en kostnadsfri videokonsultation.

Läkning

Hur snabbt slidan läker efter en försnävning beror till stor del på individuella förutsättningar, men man kan räkna med cirka 4 veckor för en operation där man endast försnävar slidöppningen. 6 veckor för en operation som går längre in.

Läktiden för en försnävning där man använder laser är betydligt kortare. 

Rådgör med läkare för hur länge du bör avhålla dig från träning och sexuell aktivitet efter ingreppet.

Komplikationer

Riskerna ser olika ut beroende på om man genomgår en operation eller laserbehandling. Risker vid exempelvis operation är infektion, ärrbildning och smärta. 

Under konsultationen är det viktigt att du får information om riskerna med en slidförsnävning.