Boka Trådlyft och minitrådlyft

Beutly är en portal där du kan boka hud och skönhetsbehandlingar över hela Sverige. Vi gör det lätt att jämföra priser och att hitta en salong som utför den behandling som du letar efter.

Se salonger och jämför priser

Lär dig mer om trådlyft eller boka tid på salonger över hela Sverige.

Boka Trådlyft och minitrådlyft

PLA – Silhouette Soft och PDO – V soft lift

Priset för att boka trådlyft hos någon av våra kliniker börjar på 6000 kronor. Priset beror på hur stort området som du vill behandla.

Allt om trådlyft

På den här sidan kan du läsa om trådlyft. Nedan ser du en sammanställning av de rubriker som återfinns i denna artikel. Använd snabblänkarna nedan för att hoppa direkt till respektive avsnitt.

Vad är ett trådlyft?

Trådlyft innebär att man med hjälp av en nål fäster små, biologiskt-nedbrytbara trådar under huden för att på ett sätt mekaniskt lyfta huden. Trådarna som används bryts så småningom ned inuti hudens dermis och hjälper till att påskynda kollagenproduktionen i kroppen. Därmed kan man med hjälp av ett trådlyft behandla löst hängande hud och rynkor samtidigt som man hjälper hudens naturliga föryngring. Två typer av trådar som används är PDO och PLA.

Trådlyft - Före och efter

Trådlyft – före och efter

Se bild för resultat av ett trådlyft. Resultaten innefattar slätare hud med en tydlig minskning av rynkor.

PLA - Silhouette Soft

Vad händer i huden?

Med hjälp av trådarna ger man det behandlade området ett litet lyft samtidigt som behandlingen hjälper till med kroppens egen hudförnyelse genom att stimulera produktionen av kollagen. Behandlingen verkar på tre olika sätt i huden:

  1. Trådarna skapar ett mekaniskt lyft i huden.
  2. Ingreppet påskyndar cellernas förnyelse genom att stimulera kollagenuppbyggnad.
  3. Ingreppet stramar åt huden genom att dra åt fettvävnad.

Vad kan man behandla?

Med behandlingen kan man lyfta hela ansiktet eller endast små specifika områden som exempelvis glabella, ögonbryn eller huden runt munnen. Det går även att utföra behandlingen på andra områden som halsen, gäddhäng på armar och brösten. Ingreppet rekommenderas för personer som inte är kraftigt åldrade med stora mängder löst hängande hud. Exempelvis är ingreppet inte lämpligt för att behandla kalkonhals.

Vad kostar trådlyft/minitrådlyft?

Priset för att göra ett trådlyft beror på hur omfattande själva lyftet ska vara vilket i stort bestäms efter hur stort område man vil behandla. Ett så kallat minitrådlyft där man endast behandlar ett begränsat område i ansiktet, tex för att bli av med rynkor på överläppen, kostar cirka 6000 kronor. Ett mer omfattande lyft där man fokuserar på hela halsen, hakan eller pannan kostar från 8-15 000 SEK. Att göra ett lyft i hela ansiktet eller brösten kan kosta uppemot 20 000 SEK.

Hur går ett trådlyft till?

Med hjälp av en kanyl förs små trådar in i dermis i syftet att lyfta det område som behandlas. Patienten är vaken under behandlingen och lokalbedövning används alltid för att minska obehag. Under behandlingen går det att anpassa hur hårt som trådarna ska dras åt och därmed hur mycket som huden ska lyftas.

PDO - V soft lift

Vem bör utföra behandlingen?

Trådlyft ska endast utföras av en legitimerad läkare med specialistutbildning inom denna teknik.

Hur lång tid tar lyftet?

Ett minilyft utförs på cirka 30 minuter medan ett större lyft tar uppemot två timmar att genomföra. Behandlingstiden beror även på vilken typ av trådar som används samt vilket bedövningsmedel som tillgås.

När syns resultaten?

Efter lyftet kommer du att se omedelbara resultat som gradvis förbättras i och med kroppens egen elastin och kollagen uppbyggnad får verka. Full effekt träder i kraft efter några månader.

Hur länge håller resultaten?

Resultatet av ett trådlyft håller i upp till fem år. Hur lång tid som resultaten varar beror på patientens ålder, hudtyp och levnadsvanor. För långvariga resultat bör man vara försiktig med att sola samt rökning.

Hur lång är konvalescenstiden?

Hur lång återhämtningstiden är efter ett trådlyft beror på hur omfattande ingreppet är. Vid ett minilyft kan du oftast gå tillbaka till dina vardagliga sysslor direkt. Generellt sätt är det 2-3 dagars återhämtningstid som gäller. Det är vanligt med lättare inflammation och blåmärken kring det behandlade området som varar upp till en vecka efter avslutad behandling.

RIsker med trådlyft

Olika typer av trådar

PDO – V soft lift

PDO står för Polydioxanon vilket är ett ämne som har använts inom kirurgin i många år. Detta är en typ av biologiskt nedbrytbara trådar som försvinner av sig självt i kroppen efter en tid. Det tar upp till ett år för trådarna att brytas ned i kroppen. Själva ämnet Polydioxanon hjälper kroppen att bygga upp kollagen och elastin.

PLA – Silhouette Soft

PLA-suturer består av poly L-lactic-syra vilket är ett ämne som byggs upp av biokompatibla polymer, vilket precis som Polydioxanon har använts inom kirurgin under en längre tid. Ämnet PLA som trådarna är gjorda av absorberas i hudens undre lager och stimulerar hudföryngring.

V soft lift eller Silhouette Soft?

Man kan säga att skillnaden mellan dessa två olika trådtyper är att PDO verkar mer för att strama och lyfta huden medan genom PLA kan man ge volym åt hudområden som insjunkna. Vilket som passar bäst för dig får du rådgöra med din läkare om.

Vid behandling bör endast C-märkta trådar användas.

Risker med trådlyft

Generellt kan man säga att riskerna med trådlyft är små. En risk är att man helt enkelt inte blir nöjd med resultatet men då kan trådarna tas bort eller justeras. Ansiktet kan bli asymmetriskt efter ett trådlyft men det går då att ta bort trådarna. Det har förekommit varningar om att trådarna kan sticka ut efter utförd. En godkänd PDO tråd som är rätt utförd ska dock inte sticka ut om det finns hullingar.

Vem bör göra ett trådlyft?

Den optimala kandidaten är en frisk människa som inte har alltför mycket hängande hud. Generellt kan man säga att människor i medelåldern är bättre kandidater än de som är över 60 år.

Gör behandlingen ont?

Vid ett trådlyft förs trådarna in i huden med hjälp av en nål. I regel känns detta väldigt lite men upplevelsen är självklart individuell.

Minitrådlyft eller vanligt trådlyft?

Skillnaden mellan ett vanligt trådlyft och ett minitrådlyft är storleken på det behandlade området. Vid ett minitrådlyft används endast ett fåtal trådar för att behandla till exempel glabella eller nasolabiala veck. Vid ett större trådlyft behandlas ett helt område som pannan, bröst eller armar.

Ansiktslyft eller trådlyft?

Ett trådlyft kan beskrivas som en skonsammare variant av ett traditionellt ansiktslyft. Med trådlyftet slipper man skära i huden och därmed är återhämtningstiden väsentligt kortare samt att man slipper de ärr som en operation medför. Resultat av de två olika ingreppen är däremot inte helt jämförbara även om båda ingreppen kan hjälpa mot löst hängande hud och bidra till ett ungdomligare utseende. Trådlyftet kan inte avlägsna och strama upp större mängder löst hängande hud och lämpar sig därför inte för personer som har kraftiga ålderstecken.

Trådlyft, muskelavslappnande eller fillers?

Trådlyft kan vara ett bra alternativ till fillers eller Botox när man vill strama upp huden och minska rynkor. Vid fillers använder man oftast injektion med hyaluronsyra (till exempel Restylane eller Juvéderm) för att skapa volym. Botox är ett nervgift som sprutas in i huden för att skapa en muskelavslappnande effekt som minskar rynkor. Med fillers kan man förstora exempelvis läppar vilket inte går att uppnå med trådlyft eller muskelavslappnande.

Se salonger och jämför priser

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling/operation ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.