Rynkor runt munnen

Pussrynkor och rökrynkor är två vanliga namn som syftar till de tvära sträck som brukar uppstå främst kring överläppen med åren. Rynkor runt munnen uppstår för de flesta som en naturlig del av åldrandet och exempelvis solning, rökning och genetiska faktorer bestämmer hur tvära dina pussrynkor blir.

Beutly är en portal där du kan boka hud och skönhetsbehandlingar över hela Sverige. Vi gör det lätt att jämföra priser och att hitta en salong som utför den behandling som du letar efter.

Se salonger och jämför priser
Behandla rynkorna runt munnen
Fillers och muskelavslappnandebehandling är två vanliga metoder för att behandla de rynkor som brukar uppstå runt munnen.

Behandling av rynkor runt munnen

Två effektiva metoder för att släta ut och göra rökrynkorna mindre framträdande är: Fillersbehandling samt muskelavslappnande.

  • Botox – är en typ av nervgift som injiceras i området där rynkorna finns. Botox är en förkortning av Botoxolinum vilket är det ämne som injiceras och får musklerna att slappna av och motverka musklernas naturliga impulser att dra ihop sig som ger upphov till rynkor.
  • Fillers – syftar till injektion av främst hyaluronsyra vilket hjälper huden att binda fukt samt fyller upp utrymmet där rynkorna finns. Profhilo, Restylane skinbooster och Juvéderm är tre stycken erkända varumärken inom fillersbehandling.

Viktigt att tänka på innan du bokar en behandling

Botox och fillers är båda injektionsbehandlingar vilket innebär att de alltid ska utföras av legitimerad sjukvårdspersonal. När du väljer fillers ska du även se till att kliniken endast använder kända märken och inga permanenta fillers som inte försvinner från kroppen naturligt.

Boka Behandling

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling/operation ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.