Boka Restylane behandling (Medicis Aesthetic)

På denna sida kan du läsa om vad Restylane skinboosters är. Hos oss på Beutly kan du boka Restylane behandling på salonger över hela Sverige. Kontakta oss för tidsbokning
Boka Konsultation/tid för behandling
Beutly är en portal där du kan boka hud- och skönhetsbehandlingar. Vi samarbetar med salonger över hela Sverige. För att boka tid eller konsultation kontaktar du oss via formuläret uppe till höger.
Fillers
Priset för en Restylane behandling beror på vad det är du vill behandla. Behandlingen börjar på cirka 3000 kronor och sträcker sig upp till 5000 SEK. Priserna varierar beroende på ort.

Vad är Restylane?

Restylane är en typ av fillers-behandling som innehåller hyaluronsyra. Fillers är en typ av produkter som används för att skapa volym i till exempel läppar och kinder eller för att släta ut rynkor. Just Restylane används primärt för att räta ut medelstora rynkor, till exempel nasolabiala rynkor( de linjer som sträcker sig från mun till näsa). Restylane används även för att ge volym i läppar.
Vad är restylane?
Vad är hyaluronsyra?

Vad är Restylane skinboosters, vital och vital light?

Restylane skinbooster är samlingsnamnet för Restylane behandling som är mikroinjektioner av hyaluronsyra i huden. Gelen tillverkas av något som kallas NASHA. Restylane skinboosters finns i olika typer – Vital och Vital light. Restylane Vital light passar för dig som är yngre och/eller har känslig hud.

Vad är hyaluronsyra?

Hyaluronsyra är ett socker som förekommer naturligt i huden. Det finns för leverera näringsämnen i kroppen, absorbera vatten och som ”smörjmedel” i leder. Man kan säga att när hyaluronsyra injiceras i huden fungerar det lite som en svamp som sväller och fyller ut rynkor. Eftersom hyaluronsyra absorberar vatten i huden skapar det även en ”glow” effekt och din hud får en extra utstrålning och mjukhet. Fillers med hyaluronsyra stimulerar även kollagenuppbyggnad.

Restylane eller Juvederm?

Olika märken av fillers

Det finns många olika branschmärken när det kommer till fillers och man kan väl säga att Restylane är sannolikt det mest kända. Olika märken innehåller lite olika substanser och ger därmed olika effekt. Ett annat känt märke som används vid fillers är Juvederm.

Är du intresserad av olika tekniker som används vid fillers kan du läsa mer om vad du ska tänka på när du gör fillers.

Vad är bäst Restylane eller Juvederm?

Både Restylane och Juvederm är fillers som består av hyaluronsyra och används i syfte att jämna ut rynkor. Båda substanserna ger snabba resultat och varar i flera månader, dock med variation. Juvederm ger aningen snabbare resultat och varar lite längre tid. Preparaten skiljer sig aningen i pris.

Restylane eller profhilo?

En annan typ av fillers om har vunnit stor uppmärksamhet på marknaden nyligen är Profhilo. Profhilo är en typ av filler med oerhört hög halt av hylauronsyra. Det är en så kallad ej-crosslänkad-substans vilket innebär att Profhilo ej används för att skapa volym utan endast verkar för att återfukta och föryngra hudens utseende. Detta innebär att du inte kan använda Profhilo för att exempelvis skapa större läppar utan om detta är målet är Restylane ett bättre val. Om målet däremot är en slätare hy kan Profhilo vara ett alternativ.

Hur utförs en Restylane behandling?

Restylane behandlingen är snabb och relativt smärtfri. Vanligt är att man använder lokalbedövning för att ta bort obehag. Behandlingen tar cirka 10 till 30 minuter.

Vad kostar en Restylane behandling?

Priset för en Restylane behandling beror på vad som behandlas och hur stor fyllning som injiceras. När du bokar med oss på Beutly börjar en behandling på runt 3000 sek. Upp till cirka 4500 sek för en större läppfyllning. Kontakta oss för aktuella priser på din ort.

Restylane – bieffekter och risker

Vanliga bieffekter vid användandet av Restylane innefattar rodnad, svullnad, ömhet och blåmärken i det behandlade området. Ovanligare bieffekter innefattar hyperpigmentering, infektioner och nekros, dvs att hudvävnad kring det behandlade området dör. De senare nämnda bieffekterna är ovanliga men riskfaktorer för uppkommande av dem är rökning, blödarsjuka eller annan inflammatorisk hudsjukdom.

För att minimera uppkomsten av bieffekter vid användandet av Restylane kan man undvika alkohol och solning i kombination med behandlingen. Tillverkarna av preparatet rekommenderar även att undvika extrem kyla efter behandlingen. Lätta bieffekter brukar avta inom 7-14 dagar.

Viktigt vid behandling är att berätta för sin doktor om man äter några mediciner.

Vilken effekt kan man förvänta sig från en Restylane behandling

Effekten av Restylane är oerhört individuell. En dos som injiceras hos en individ kan ge långt mycket mer resultat än hos någon annan. Efter avslutad behandling kan man förvänta sig omedelbara resultat och det behandlade området blir fylligare och slätare än det var tidigare.

resytlane behandling
Restylane - före och efter

Hur ofta bör man göra en behandling?

Effekten av Restylane avtar med tid och håller i upp till ett år. Hur långt resultaten håller beror i stort på hur snabb din kropp är på att bryta ned preparaten. En till två behandlingar om året bör räcka för att ge önskade resultat.

Vem ska utföra Restylane behandling?

En Restylane behandling ska alltid utföras av legitimerad hudläkare eller en plastikkirurg.

Restylane före och efter

På bilderna kan du ser före och efter resultat av en Restylane behandling.

Boka Konsultation
Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling/operation ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal. Misstänker du att du lider av dysmorfofobi? Då bör du söka professionell psykologisk hjälp istället för att utföra en skönhetsoperation.