Restylane behandling

Restylane (Medicis Aesthetic)

Beutly är en portal där du kan boka hud och skönhetsbehandlingar över hela Sverige. Vi gör det lätt att jämföra priser och att hitta en salong som utför den behandling som du letar efter.

Lär dig mer om Restylane eller hjälp oss hitta en salong nära dig!

jämför kliniker
Restylane behandling

Vad är Restylane?

Restylane är ett varumärke som tillverkar fillers med hyaluronsyra. Fillers är ett samlingsnamn för produkter som injiceras på olika ställen i kroppen med syftet att skapa volym och eller släta ut rynkor. Exempelvis injiceras det i läppar, kinder eller i pannan. Restylane används primärt för att räta ut medelstora rynkor, till exempel nasolabiala rynkor (de linjer som sträcker sig från mun till näsa). Restylane används även för att ge volym i läppar. Restylane är en icke animalisk typ av Hyaluronsyra. Q-med är det svenska företaget bakom Restylane och ämnet är CE-märkt sedan 1996.

Vad är restylane?

Vad är Restylane skinboosters, vital och vital light?

Restylane skinbooster är samlingsnamnet för olika typer av Restylane behandling. Restylane skinboosters finns i två olika typer – Vital och Vital light. Restylane Vital light passar för dig som är yngre och/eller har känslig hud.

NASHATM och OBTTM

Gelen som används vid en Restylane behandling tillverkas genom två olika teknologier, NASHA och OBT. Teknologin bakom NAHSA är framtagen för precision och ger ett tydligare lyft i huden. Tekniken bakom OBT är framtagen för konturering och resultaten ger ett ”mjukare utseende”.

Vad är hyaluronsyra?

Hyaluronsyra är ett socker som förekommer naturligt i huden. Det existerar i kroppen för att leverera näringsämnen, absorbera vatten och som smörjmedel i leder. Man kan säga att när hyaluronsyra injiceras i huden fungerar det lite som en svamp som sväller och fyller ut rynkor. Eftersom hyaluronsyra absorberar vatten i huden skapar det även en så kallad ”glow” effekt och din hud får en extra utstrålning och mjukhet. Fillers med hyaluronsyra stimulerar kollagenuppbyggnad.

Vad är hyaluronsyra?

Olika märken av fillers

Det finns många olika branschmärken när det kommer till fillers och man kan förmodligen säga att Restylane är det mest kända. Olika märken innehåller lite olika substanser och ger därmed olika effekt. Ett annat känt märke som används vid fillers är Juvederm som precis som Restylane är baserad på hyaluronsyra. Radiesse är en fillers som ej är baserad på hyaluronsyra och är oerhört effektiv för att skapa volym.

Är du intresserad av olika tekniker som används vid fillers kan du läsa mer om vad du ska tänka på när du gör fillers.

Vad är bäst Restylane eller Juvederm?

Både Restylane och Juvederm är fillers som består av hyaluronsyra och används i syfte att jämna ut rynkor. Båda substanserna ger snabba resultat och varar i flera månader, dock med variation. Juvederm ger aningen snabbare resultat och varar lite längre tid. Preparaten skiljer sig aningen i pris.

Restylane eller profhilo?

En annan typ av fillers om har vunnit stor uppmärksamhet på marknaden nyligen är Profhilo. Profhilo är en typ av filler med oerhört hög halt av hyaluronsyra. Det är en så kallad ej-crosslänkad-substans vilket innebär att Profhilo inte används för att skapa volym utan endast verkar för att återfukta och föryngra hudens utseende. Detta innebär att du inte kan använda Profhilo för att. skapa större läppar. Om målet är större läppar eller att skapa volym någon annanstans är Restylane ett bättre val. Om målet är en slätare hy kan Profhilo vara ett alternativ.

Restylane eller Juvederm?

Hur utförs en Restylane behandling?

Restylane behandlingen är snabb och relativt smärtfri. Vanligt är att man använder lokalbedövning för att ta bort obehag. Behandlingen tar cirka 10 till 30 minuter.

Vad kostar en Restylane behandling?

Priset för en Restylane behandling beror på vad som behandlas och hur stor fyllning som injiceras. När du bokar med någon av de salonger som är anslutna till Beutly börjar en behandling på runt 3000 sek. Upp till cirka 4500 sek för en större läppfyllning. Kontakta oss för aktuella priser på din ort.

Restylane – bieffekter och risker

Vanliga bieffekter vid användandet av Restylane innefattar rodnad, svullnad, ömhet och blåmärken i det behandlade området. Ovanligare bieffekter innefattar hyperpigmentering, infektioner och nekros, dvs att hudvävnad kring det behandlade området dör. De senare nämnda bieffekterna är ovanliga men riskfaktorer är rökning, blödarsjuka eller annan inflammatorisk hudsjukdom.

För att minimera uppkomsten av bieffekter vid användandet av Restylane kan man undvika alkohol och solning i kombination med behandlingen. Tillverkarna av preparatet rekommenderar även att undvika extrem kyla efter behandlingen. Lätta bieffekter brukar avta inom 7-14 dagar.

Viktigt vid behandling är att berätta för sin doktor om man äter några mediciner.

Vilken effekt kan man förvänta sig från en Restylane behandling

Effekten av Restylane är oerhört individuell. En dos som injiceras hos en individ kan ge långt mycket mer resultat än hos någon annan. Efter avslutad behandling kan man förvänta sig omedelbara resultat och det behandlade området blir fylligare och slätare än det var tidigare.

Restylane behandling

Hur ofta bör man göra en behandling?

Effekten av Restylane avtar med tid och håller i upp till ett år. Hur långt resultaten håller beror i stort på hur snabb din kropp är på att bryta ned preparaten. En till två behandlingar om året bör räcka för att ge önskade resultat.

Vem ska utföra Restylane behandling?

En Restylane behandling ska alltid utföras av legitimerad hudläkare eller en plastikkirurg.

Restylane före och efter

På bilderna kan du ser före och efter resultat av en Restylane behandling.

Restylane - före och efter

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling/operation ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.