Boka tid för Juvéderm

Radiesse

Beutly är en portal där du kan boka hud och skönhetsbehandlingar över hela Sverige. Vi gör det lätt att jämföra priser och att hitta en salong som utför den behandling som du letar efter.

Lär dig mer om Radiesse eller hjälp oss hitta en salong nära dig!

jämför kliniker
Boka tid för Juvéderm

Vad är Radiesse fillers?

Radiesse är en typ av dermal-fillers som används för att skapa volym och spänst i huden. Det injiceras i huden för att lyfta huden underifrån och på så vis fylla ut rynkor eller skapa volym. Radiesse stimulerar även huden egna kollagenproduktion.

Radiesse består av en vattenbaserad gel uppbyggd av glycerin. Till skillnad från exempelvis fillers som Restylane och Juvéderm är Radiesse inte baserad på hyaluronsyra och går därför ej att tas bort med Hyalase.

Radiesse är en injektionsbehandling vilket innebär att endast legitimerad sjukvårdspersonal får utföra behandlingen. Enligt svensk lag ska även en konsultation ha ägt rum 48 timmar innan behandling med Radiesse.

Vad kostar en behandling med Radiesse?

Priset för en behandling med Radiesse ligger på mellan 5000–6500 kronor. Priset beror på hur stor mängd av ämnet om används.

Radiesse behandlingsområden

Vanliga behandlingsområden för Radiesse-fillers är kindben, käklinje och för att släta ut djupa rynkor. Behandlingen används på områden där huden förlorat sin spänst och stadga.

Radiesse resultat

Efter en behandling med Radiesse ser man omedelbara resultat. Radiesse reducerar ålderstecken dels genom att fylla ut dem, dels genom att stimulera hudens egen kollagenproduktion. Radiesse är väldigt effektiv för att lyfta och skapa volym, redan i små mängder av substansen.

Vilka biverkningar finns det med Radiesse?

En del upplever en rodnad, svullnad eller ömhet vid det behandlade området. Som vid alla typer av fillers-behandlingar kan man även få blåmärken på det behandlade området. Man kan även få ”klumpar” vid det behandlade området men dessa bryts ned över tid.

Hur länge håller radiesse?

Hyr länge effekterna från Radiesse håller beror både på livsstilsfaktorer och individuella förutsättningar, exempelvis en metabolism. Men man kan säga att effekten av Radiesse brukar hålla någonstans mellan 12-16 månader.

Radiesse i händer och hals

Ett vanligt behandlingsområde för Radiesse är att öka volym på handrygg eller skapa en fastare hud på halsen.

Radiesse vs Sculptra

Sculptra är en typ av fillers som precis som Radiesse används för att skapa volym. Båda två är alltså populära dermal fillers som finns på marknaden som effektivt kan fylla ut insjukna områden.

Radiesse vs profhilo

Till skillnad från Radiesse används inte Profhilo för att skapa volym. Profhilo är i stället ett ämne som smälter samman med huden och injiceras i syfte att förbättra hudkvaliteten.

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling/operation ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.