PRX-T33

Beutly är en portal där du kan boka hud och skönhetsbehandlingar över hela Sverige. Vi gör det lätt att jämföra priser och att hitta en salong som utför den behandling som du letar efter.

Lär dig mer om PRX-T33 eller hjälp oss hitta en klinik nära dig! Boka en Kostnadsfri videokonsultation idag.

jämför kliniker

Vad är PRX-T33

PRX-T33 är en slags Peeling-behandling som används på huden för att behandla acne, pigmentering, förstorade porer och dålig textur. Behandlingen verkar genom att stimulera hudens egna produktion av kollagen och elastin. Det är en djupgående antiage-behandling som ökar cellförnyelse och elasticiteten i huden.  

PRX står för peroxid och T33 syftar till att serumet innehåller 33% triklorättiksyra, vilket är en kraftig syra som används för peeling.

Hur går en behandling till?

PRX-T33 är en behandlingen som sker utan nål. Behandlingen går till genom att serumet först droppas på huden och masseras därefter in med en speciellt utformad massageteknik. Det är viktigt att serumet masseras in under och tryck för att uppnå önskad effekt. 

Vad kan man behandla?

Absolut vanligast är att en PRX-T33 behandling utförs i ansiktet, hals och dekolletage. Men det går även att behandla andra områden, exempelvis händer.  

Gör det ont?

Nej. En behandling med PRX-T33 är i stort sett smärtfri och något som ofta uppskattas med behandlingen är att fjällningen jämfört med andra peel-behandlingar är minimal.

Under behandlingen upplevs det ett visst “pirr” i huden, men det sägs vara betydligt mindre än vid andra typer av syrabehandlingar.  

Hur ofta

Minst en veckas mellanrum mellan behandlingarna brukar rekommenderas. Ofta rekommenderas en kur med behandlingar (3-6) för bästa möjliga resultat. 

Pris

Att boka en full ansiktsbehandling med PRX-T33 på en av våra kliniker kostar cirka 2000 Sek. Ofta rekommenderas en kur på 3-6 behandlingar och rabatt kan förekomma vid bokning av flera samtidigt. 

Hur lång tid tar det?

En full ansiktsbehandling med PRX-T33 tar cirka 45 minuter. Om man även behandlar hals är behandlingstiden uppemot 60 minuter och om dekolletage även behandlas upp till 75 minuter.  

Omdöme

PRX-T33 anses vara en potent behandling och ett alternativ till injektionsbehandlingar. Det som är bra med just PRX-T33 jämfört med andra peelingar med en högre halt triklorättiksyra är att man det är en mindre aggressiv peeling, vilket förkortar konvalescensen, samtidigt som man på ett effektivt sätt stimulerar hudens egna förnyelse process. Kort sagt, en effektiv peeling med mindre bieffekter. 

Behandlingen går att utföra på alla hudtyper, även mörkare. 

Effekt

PRX-T33 förnyar huden egna kollagen förnyelse och effekten blir en djupgående återfuktning och glow i huden. Resultaten är omedelbara och det uppstår en slags uppstramande effekt i huden. Behandlingen förbättrar även ärrbildning och pigmentering, enligt GPQ som tillverkar produkten.

Många upplever en slags omedelbar pumpning-effekt i huden och att kråksparkar och fina linjer blir direkt mindre synbara. Efter några dagar upplevs att huden får en mjuk struktur.     

Kan man tvätta ansiktet efter behandling med PRX-T33

Du bör vänta med tvätta ansiktet efter en behandling med PRX-T33. Istället ska man använda särskilda produkter för eftervård som balanserar huden PH-värde. Detta gör att huden återhämtar sig fortare. Man bör vänta med att träna och sminka sig i 24 timmar efter avslutad behandling

Hemma

Man bör ej utföra en PRX-T33 behandling hemma själv. PRX-T33 innehåller syra som är väldigt kraftig och man måste ha adekvat utbildning för att hantera denna.

Utibldning

För den som vill utföra PRX-T33 krävs en en dags kurs. Man bör dock ha en djupare förståelse för hur huden fungerar om man vill arbeta med denna behandling så att man verkligen förstår hur huden reagerar.

Bieffekter

Direkt efter behandlingen kan huden kännas varm och aningen inflammerad och det kan uppstå en mild rödhet. Den brukar däremot ge med sig efter cirka en timme. 

Några dagar efter behandling med PRX-T33 upplevs en lätt fjällning på de mer känsliga delarna av huden, exempelvis näsvingarna. 

Eftervård

Eftervård efter en behandling med PRX-T33 är viktig, annars kan behandlingens egenskaper gå förlorade. Särskilda produkter som balanserar huden PH bör användas efter behandlingen. PRX-T33 gör inte huden lika ljuskänslig som andra peeling-behandlingar men man bör ändå vara försiktig med sol efteråt. Använd inte smink och undvik att träna 24 timmar efteråt.  

PRX-T33 eller Dermapen

Dermapen är en behandling där man med hjälp av nålar stimulerar hudens kollagen uppbyggnad. Det är en behandling som bland annat är effektiv för att behandla ärr och ojämnheter i huden. PRX-T33 kan även förbättra ärrbildning. Dermapen upplevs för en del som smärtsamt.