Boka PRP – Vampyrbehandling

För ökad hårtillväxt och hudföryngring

På denna sida kan du läsa om PRP-behandling. Hos oss på Beutly kan du boka denna behandling på salonger över hela Sverige.
Boka Konsultation/tid för behandling
Beutly är en portal där du kan boka hud- och skönhetsbehandlingar. Vi samarbetar med salonger över hela Sverige. För att boka tid eller konsultation kontaktar du oss via formuläret uppe till höger.
Vad är PRP - vampyrbehandling
Att boka en vampyrbehandling kostar från 2500 kronor och uppåt. Priset beror till stort på området som du vill behandla. Kontakta oss för aktuella priser på din ort.

Följande rubriker behandlas i denna artikel. För att hoppa till respektive kan du använda snabblänkarna.

Vad är vampyrbehandling

PRP – Platelet Rich Plasma – behandling kallas i folkmun för Vampyr eller Dracula-behandling. På svenska översätts det; blodplättrik plasmabehandling. Detta är en relativt ny skönhetsbehandling som går ut på att man använder din egenkropps blodplättar för att läka skadad kroppsvävnad och stimulera celltillväxt.

PRP – Vampyrbehandling || Före och efter

Se bild…

Hur går en PRP-behandling till

Vad kostar PRP?

Att boka PRP kostar från cirka 2500 SEK per behandling men beror på vilket område som du vill behandla. Att behandla hela ansiktet eller skalpen kostar som oftast runt 5000 kronor.

Vad kan man behandla med PRP?

Med PRP kan du exempelvis stimulera hårtillväxt. I övrigt används behandlingen för hudföryngring i ansiktet, dekolletage, hals och händer. Behandlingen har även använts för att läka skador på bland annat senor samt artros. Kända atleter som Rafael Nadal och Tiger Woods har uttalat använt sig av denna behandling för till exempel knä- och armbågsskada.

Hur går behandlingen till?

PRP behandlingen går till i fem steg.

  1. Inledningsvis brukar området som ska behandlas lokalbedövas.
  2. I nästa steg kommer din behandlare att ta ett blodprov på dig. Hur mycket blod som utvinns beror på hur stort område som du ska behandla.
  3. Efter att blodet har utvunnits ska det behandlas i en centrifug. Syftet med detta är att få blodets komponenter att separeras från varandra.
  4. Efter detta kommer den separerade blodplasman att förberedas för att sedan kunna injiceras tillbaka in i kroppen.
  5. I det sista steget kommer PRP att injiceras i det område som ska behandlas.
PRP - vampyrbehandling

Varför kallas PRP för vampyrbehandling?

Anledningen till att PRP kallas för vampyrbehandling är att man injicerar blodplasma i kroppen för att uppnå resultat. Behandlingen fick mycket medial uppmärksamhet efter att Kim Kardashian la upp en bild där hon var helt blodig i ansiktet efter en PRP behandling. Dock blir man inte helt blodig efter behandling utan hon hade förmodligen smetat ut blodet för dramatisk effekt.

Hur länge varar resultaten efter PRP?

Resultaten av behandlingen sägs vara i runt ett års tid. Efter detta kan man behöva ytterligare injektioner för att bevara resultatet. För hårtillväxt krävs det oftast 3-4 behandlingar för att ge önskat resultat. Rådgör med din behandlare om hur länge resultaten väntas vara och antalet behandlingar efter som detta i högst grad är individuellt. Faktorer som påverkar är din kropps naturliga läkningsförmåga samt livsstilsfaktorer som rökning och alkoholvanor.

Risker med PRP

Innan du utför en vampyrbehandling bör du diskutera riskerna tillsammans med din doktor. Möjliga biverkningar av behandlingen innefattar; infektioner, nervskada, smärta där injektionen utförts samt vävnadsskador. Oftast kan man återgå till vardagliga aktiviteter efter utförd behandling.

Gör vampyrbehandlingen ont?

PRP behandlingen innefattar nålstick och kan upplevas obehaglig. Det är vanligt att lokalbedövande används.

Vetenskapligt stöd för behandlingen

Om PRP-behandling faktiskt fungerar råder det inte riktigt någon medicinsk konsensus om. Försäkringsbolag i USA anser behandlingen som experimentell och täcks därför inte av sjukvårdsförsäkringen där. Många upplever sig dock ha bra resultat av behandlingen både vad det kommer till håravfall, hudförändring och läkning av skador.

Boka Konsultation

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.