Boka PRP – Vampyrbehandling

För ökad hårtillväxt och hudföryngring

Beutly är en portal där du kan boka hud och skönhetsbehandlingar över hela Sverige. Vi gör det lätt att jämföra priser och att hitta en salong som utför den behandling som du letar efter.

Se salonger och jämför priser

Lär dig mer om PRP-behandling eller boka tid på salonger över hela Sverige.

Vad är PRP - vampyrbehandling

Att boka en vampyrbehandling kostar från 2500 kronor och uppåt. Priset beror till stort på området som du vill behandla.

Allt om vampyrbehandling

På den här sidan kan du läsa om PRP. Nedan ser du en sammanställning av de rubriker som återfinns i denna artikel. Använd snabblänkarna nedan för att hoppa direkt till respektive avsnitt.

Vad är vampyrbehandling

PRP – Platelet Rich Plasma – behandling kallas i folkmun för Vampyr eller Dracula-behandling. På svenska översätts PRP till; blodplättrik plasmabehandling. Detta är en relativt ny skönhetsbehandling som går ut på att man använder den egna kroppens blodplättar för att läka skadad kroppsvävnad och stimulera ny celltillväxt.

PRP – Före och efter

Se bild för illustrerade resultat av en behandling med blodplättrik plasmabehandling

Hur går en PRP-behandling till

Vad kostar PRP?

Att boka PRP kostar från cirka 2500 SEK per behandling men beror på vilket område som du vill behandla. Att behandla hela ansiktet eller skalpen kostar som oftast runt 5000 kronor. Jämför priser mellan salonger över hela Sverige hos Beutly.

Vad kan man behandla med PRP?

Med PRP går det exempelvis att stimulera hårtillväxt. Förutom att stimulera hårtillväxt går det även att skapa hudföryngring i ansiktet, dekolletage, hals och händer med hjälp av PRP. Behandlingen har även använts för att läka skador på bland annat senor samt för att få bukt med artros. Kända atleter som Rafael Nadal och Tiger Woods har uttalat sig i media och berättat att de har använt sig av denna behandling för att läka knä- och armbågsskada.

Hur går behandlingen till?

PRP behandlingen utförs i fem steg som redogörs nedan.

  1. Inledningsvis använder man lokalbedövning på det område som ska behandlas.
  2. I nästa steg kommer din behandlare att ta ett blodprov. Hur mycket blod som utvinns beror på hur stort område som du ska behandla är.
  3. Efter att blodet har utvunnits ska det bearbetas i en centrifug. Syftet med detta är att få blodets komponenter att separeras från varandra.
  4. Efter detta kommer den separerade blodplasman att förberedas för att sedan kunna injiceras tillbaka in i kroppen.
  5. I det sista steget kommer den behandlande blodplasman att injiceras i det område där man vill att resultaten ska uppstå.
PRP - vampyrbehandling

Varför kallas PRP för vampyrbehandling?

Anledningen till att PRP kallas för vampyrbehandling är att man injicerar blodplasma i kroppen för att uppnå resultat. Behandlingen fick mycket medial uppmärksamhet efter att Kim Kardashian lagt upp en bild på Instagram där hon efter en PRP-behandling var täckt med blod i ansiktet. Dock blir man inte helt blodig efter behandlingen på det sätt som var illustrerat utan hon hade förmodligen smetat ut blodet för att uppnå en dramatisk effekt.

Hur länge varar resultaten efter PRP?

Resultaten av behandlingen sägs vara under runt ett års tid. Efter detta kan man behöva ytterligare injektioner för att bibehålla resultaten. För hårtillväxt krävs det oftast 3-4 behandlingar för att ge önskat resultat. Rådgör med din behandlare om hur länge resultaten väntas vara och antalet behandlingar efter som detta är högst individuellt. Din kropps naturliga läkningsförmåga samt livsstilsfaktorer som rökning och alkoholvanor påverkar även varaktigheten av resultaten.

Risker med PRP

Innan du utför en vampyrbehandling bör du diskutera riskerna tillsammans med en legitimerad doktor. Möjliga biverkningar av behandlingen innefattar;

  • infektion
  • nervskador
  • smärta där injektionen utförts
  • Vävnadsskador

Oftast kan man återgå till vardagliga aktiviteter efter utförd behandling.

Gör vampyrbehandlingen ont?

PRP behandlingen innefattar nålstick och kan upplevas obehaglig. Därför är det vanligt att lokalbedövande används när behandlingen utförs.

Vetenskapligt stöd för behandlingen

Det råder inte riktigt någon medicinsk konsensus om PRP-behandling faktiskt är effektivt. Försäkringsbolag i USA anser att behandlingen är experimentell och därför täcks den inte av sjukvårdsförsäkringen. Många upplever sig dock ha bra resultat av behandlingen och ser själva förbättring gällande håravfall, hudförändring och läkning av skador.

Se salonger och jämför priser

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling/operation ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.