Boka tid för injektionsbehandling med Profhilo

på salonger över hela Sverige

Beutly är en portal där du kan boka hud och skönhetsbehandlingar över hela Sverige. Vi gör det lätt att jämföra priser och att hitta en salong som utför den behandling som du letar efter.

Se salonger och jämför priser

Lär dig mer om Profhilo eller boka tid hos någon av våra salonger.

Profhilo - hyaluronsyra

Att boka en behandling med Profhilo hos någon av våra kliniker kostar från 3499 SEK.

Allt om Profhilo

På den här sidan kan du läsa om Profhilo. Nedan ser du en sammanställning av de rubriker som återfinns i denna artikel. Använd snabblänkarna nedan för att hoppa direkt till respektive avsnitt.

Vad är Profhilo?

Profhilo är en substans som är baserad på hyaluronsyra och används vid skön hetsbehandlingar. Substansen injiceras i huden med syftet att skapa ett ungdomligare utseende samt för att förbättra hudens kvalitet. Lite slarvigt uttryckt kan man säga att Profhilo är en typ av fillers men till skillnad från en traditionell typ av fillers används Profhilo inte för att skapa volym. Ämnet injiceras endast i syfte att strama upp huden och skapa en jämnare hudstruktur.

Profhilo är tillverkat av IBSA Farmaceutici Italia.

Vad kostar Profhilo?

Att boka en behandling med Profhilo hos någon av våra kliniker kostar från 3499 SEK. Priserna skiljer sig lite beroende på var någonstans i landet som du bor.

Vad innehåller Profhilo?

Profhilo tillverkas av en icke-animalisk hyaluronsyra. Hyaluronsyra är en slags sockermolekyl som återfinns naturligt i kroppen. Tanken bakom att använda fillers baserade på hyaluronsyra bygger på att ämnet binder fukt på ett oerhört effektivt sätt. En molekyl har förmågan att binda vatten till en vikt som uppgår till 1000 gånger av sin egen. Som en del av kroppens åldrande stannar den naturliga produktionen av hyaluronsyra vilket medför att huden förlorar en del av sin spänts. Detta är anledningen till att många väljer att använda fillers som innehåller hyaluronsyra eftersom det är en genväg till att lyfta huden och skapa ett ungdomligare utseende.

Förutom Profhilo finns det en rad andra hyaluronsyre-baserade-fillers på marknaden. Andra branschmärken som är vida använda är Juvéderm samt Restylane skinboosters. När du väljer fillers är det oerhört viktigt att du gör din research och använder ett etablerat varumärke som är CE-märkt. Det finns många oseriösa aktörer på marknaden och felanvändande kan i värsta fall leda till livshotande bieffekter. Generella saker som du ska tänka på när du väljer bland olika typer av fillers är att du håller dig till kända och etablerade varumärken samt inte tummar på kvaliteten. Ser du ett erbjudande på ”oerhört billiga” fillers bör du vara vaksam. Verifiera även att din behandlare har rätt utbildning för att hantera kanyler.

Hur skiljer sig Profhilo från andra typer av fillers?

Förutom att släta ut rynkor och ge huden lyster används fillers för att skapa volym i exempelvis läppar. Många blandar ihop fillers med botoxbehandling, vilket är ett slags nervgift som injiceras i kroppen i syfte att förlama musklernas impulser att dra ihop sig. På detta sätt kan botox motverka rynkor i exempelvis pannan men det går inte att skapa något som man inte redan har, vilket är syftet med fillers.

Profhilo är en av de produkter på marknaden som har högst halt av hyaluronsyra och verkar genom att återställa kroppens naturliga balanser. Profhilo skiljer mot andra typer av fillers genom att den inte innehåller någon kors-länkad-substans. Detta innebär att den inte används i syfte att skapa volym eller modellera ansiktets utseende. Profhilo verkar endast genom dess att dess höga halt av hyaluronsyra bidrar till en föryngrande effekt.

Hur fungerar Profhilo?

En stor fördel med att använda Profhilo kontra andra typer av fillers är att substansen smälter samman med kroppens naturliga vävnad på ett väldigt effektivt sätt. Den kliniska termen för detta är att produkten är biokompatibel. När substansen har injicerats i huden stannar den kvar under cirka en månads tid och under denna tid verkar den för att aktivera elastin och kollagen i huden. Detta skapar en uppstramande effekt som får huden att lyftas.

BAP-tekniken

BAP-tekniken är en särskild teknik för att injicera Profhilo som dess tillverkare IBSA har tagit fram för att ge optimal effekt kring hakan. Denna teknik innebär att ämnet sprutas in i huden genom fem injektioner på vardera sida av kinderna.

Vart kan man använda Profhilo?

Som en följ av att substansen integrerar sig med kroppens naturliga vävnad är Profhilo effektivt för att behandla områden där andra traditionella typer av fillers inte är verksamma, som exempelvis halsen, händernas ovansida eller överarmar. Vanligast är däremot att ämnet injiceras för att förbättra ansiktets utseende och skapa en slätare panna eller haka.

Resultat av Profhilo

Profhilo anses ge väldigt goda resultat och skapar en slätare och mer ungdomlig hy. Många vittnar om att det är en metod som skapar subtila och naturliga resultat som på ett diskret sätt lyfter huden.

Se bild för före och efter resultat av Profhilo.

Hur många behandlingar?

För bästa resultat brukar man rekommendera två behandlingar med cirka en månads mellanrum. En behandling tar cirka en halvtimme att utföra och hållbarheten för resultaten är ungefär ett halvår. Hur länge resultaten består är i högsta grad beroende på dina individuella förutsättningar. För att behålla resultaten krävs det en behandling var sjätte till nionde månad.

När ser man resultaten?

Direkt efter behandlingen kommer du att se resultat av Profhilo. Resultaten förbättras gradvis och full effekt ser du cirka en månad efter behandlingen. Detta sker eftersom produkten stannar kvar i huden och verkar under i 28 dagar.

Biverkningar av Profhilo

Biverkningar av Profhilo påminner mycket om de biverkningar som uppkommer vid bruk av övriga fillers. Detta innebär en mild svullnad samt blåmärken där substansen har injicerats. Mindre vanliga biverkningar som kan uppstå är infektioner, nervskador samt allergiska reaktioner.

Se salonger och jämför priser

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling/operation ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.

  • https://www.mirror.co.uk/3am/style/3am-fashion-celebrity-beauty/how-Profhilo-anti-ageing-treatments-14569409
  • https://www.ibsaderma.com/en/Profhilo_system.htm
  • https://www.ibsa.it/en/prodotti/dermoestetica/altri-prodotti/Profhilo.html
  • https://www.apotekhjartat.se/tips-och-rad/skonhet/hyaluronsyra-raddningen-for-torr-hud/
  • http://www.ibsanordic.com/sv/therapeutic-areas/dermoaesthetic/Profhilo.html
  • https://www.healthandaesthetics.co.uk/advice/profhilo-a-new-style-of-wrinkle-injection-health-aesthetics/