Profhilo - hyaluronsyra

Profhilo

Beutly är en portal där du kan boka hud och skönhetsbehandlingar över hela Sverige. Vi gör det lätt att jämföra priser och att hitta en salong som utför den behandling som du letar efter.

Lär dig mer om Profhilo eller boka tid hos någon av våra salonger.

jämför kliniker
Profhilo - hyaluronsyra

Allt om Profhilo

På den här sidan kan du läsa om Profhilo. Nedan ser du en sammanställning av de rubriker som återfinns i denna artikel. Använd snabblänkarna nedan för att hoppa direkt till respektive avsnitt.

Vad är Profhilo?

Profhilo är substans baserad på hyaluronsyra som injiceras i huden vilket får en uppstramande och återfuktande effekt. På detta sätt används Profhilo för att behandla rynkor och fina linjer. Lite slarvigt brukar Profhilo beskrivas som en typ av dermal-fillers men till skillnad från en traditionell typ av fillers används Profhilo inte för att skapa volym, utan istället injiceras Profhilo i huden för att skapa en bättre hudkvalitet.

Profhilo är tillverkat av IBSA Farmaceutici Italia.

Boka Profhilo i Stockholm

Vilken utbildning krävs för att göra Profhilo?

Eftersom Profhilo är en injektionsbehandling krävs det att det utförs av legitimerad sjukvårdspersonal. Detta innebär en legitimerad tandläkare, läkare eller sjuksköterska med specialistutbildning. Enligt lagen om injektionsbehandling krävs det att en konsultation ska ha genomförts 48 timmar innan behandlingen. Hos oss kan du boka en in kostnadsfri konsultation över videosamtal. Hitta en klinik när dig här.

Vad kostar Profhilo?

Att boka en behandling med Profhilo hos någon av våra kliniker kostar från 3499 SEK. Priserna skiljer sig lite beroende på var någonstans i landet du bor. Ibland förekommer rabatt vid köp av flera behandlingar.

Vad innehåller Profhilo?

Profhilo tillverkas av en icke-animalisk hyaluronsyra. Hyaluronsyra är en slags sockermolekyl som återfinns naturligt i kroppen. Tanken bakom att använda fillers baserade på hyaluronsyra bygger på att ämnet binder fukt på ett oerhört effektivt sätt. En molekyl har förmågan att binda vatten till en vikt som uppgår till 1000 gånger av sin egen. Som en del av kroppens åldrande stannar den naturliga produktionen av hyaluronsyra vilket medför att huden förlorar en del av sin spänts. Detta är anledningen till att många väljer att använda fillers som innehåller hyaluronsyra eftersom det är en genväg till att lyfta huden och skapa ett ungdomligare utseende.

Förutom Profhilo finns det en rad andra hyaluronsyra-baserade-fillers på marknaden. Andra kända branschmärken är Juvéderm samt Restylane skinboosters. Det är oerhört viktigt välja ett etablerat varumärke som är CE-märkt. Det finns många oseriösa aktörer på marknaden och felanvändande kan i värsta fall leda till livshotande biverkningar. Välj kända och etablerade varumärken. Ser du ett erbjudande på ”oerhört billiga” fillers bör du vara vaksam. Det är även viktigt att den som utför fillers är legitimerad sjukvårdspersonal.

Hur skiljer sig Profhilo från andra typer av fillers?

Förutom att släta ut rynkor och ge huden lyster används fillers för att skapa volym i exempelvis läppar. Många blandar ihop fillers med Botox, vilket är ett slags nervgift som injiceras i kroppen i syfte att förlama musklernas impulser att dra ihop sig. På detta sätt kan Botox motverka rynkor i exempelvis pannan men det går inte att skapa något som man inte redan har, vilket är syftet med dermal-fillers.

Profhilo är en av de produkter på marknaden som har högst halt av hyaluronsyra och verkar genom att återställa kroppens naturliga balanser. Profhilo skiljer mot andra typer av fillers genom att den inte innehåller någon kors-länkad-substans. Detta innebär att den inte används i syfte att skapa volym eller modellera ansiktets utseende. Profhilo verkar endast genom dess att dess höga halt av hyaluronsyra bidrar till en föryngrande effekt.

Hur fungerar Profhilo?

En stor fördel med att använda Profhilo kontra andra typer av fillers är att substansen smälter samman med kroppens naturliga vävnad på ett väldigt effektivt sätt. Den kliniska termen för detta är att produkten är biokompatibel. När substansen har injicerats i huden stannar den kvar under cirka en månads tid och under denna tid verkar den för att aktivera elastin och kollagen i huden. Detta skapar en uppstramande effekt som får huden att lyftas.

BAP-tekniken

BAP-tekniken är en särskild teknik för att injicera Profhilo som dess tillverkare IBSA har tagit fram för att ge optimal effekt kring hakan. Denna teknik innebär att ämnet sprutas in i huden genom fem injektioner på vardera sida av kinderna.

Vart kan man använda Profhilo?

Som en följ av att substansen integrerar sig med kroppens naturliga vävnad är Profhilo effektivt för att behandla områden där andra traditionella typer av fillers inte är verksamma, som exempelvis halsen, händernas ovansida eller överarmar. Vanligast är däremot att ämnet injiceras för att förbättra ansiktets utseende och skapa en slätare panna eller haka.

Resultat av Profhilo

Profhilo anses ge väldigt goda resultat och skapar en slätare och mer ungdomlig hy. Många vittnar om att det är en metod som skapar subtila och naturliga resultat som på ett diskret sätt lyfter huden.

Se bild för före och efter resultat av Profhilo.

Hur många behandlingar?

För bästa resultat brukar man rekommendera två behandlingar med cirka en månads mellanrum. En behandling tar cirka en halvtimme att utföra och hållbarheten för resultaten är ungefär ett halvår. Hur länge resultaten består är i högsta grad beroende på dina individuella förutsättningar. För att behålla resultaten krävs det en behandling var sjätte till nionde månad.

När ser man resultaten?

Direkt efter behandlingen kommer du att se resultat av Profhilo. Resultaten förbättras gradvis och full effekt ser du cirka en månad efter behandlingen. Detta sker eftersom produkten stannar kvar i huden och verkar under i 28 dagar.

Biverkningar av Profhilo

De biverkningar som kan uppstå från Profhilo påminner mycket om biverkningarna från klassiska dermal-fillers. Detta innefattar en mild svullnad och blåmärken där substansen har injicerats. Mindre vanliga biverkningar som kan uppstå är infektioner, nervskador samt allergiska reaktioner.

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling/operation ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.

  • https://www.mirror.co.uk/3am/style/3am-fashion-celebrity-beauty/how-Profhilo-anti-ageing-treatments-14569409
  • https://www.ibsaderma.com/en/Profhilo_system.htm
  • https://www.ibsa.it/en/prodotti/dermoestetica/altri-prodotti/Profhilo.html
  • https://www.apotekhjartat.se/tips-och-rad/skonhet/hyaluronsyra-raddningen-for-torr-hud/
  • http://www.ibsanordic.com/sv/therapeutic-areas/dermoaesthetic/Profhilo.html
  • https://www.healthandaesthetics.co.uk/advice/profhilo-a-new-style-of-wrinkle-injection-health-aesthetics/