Boka tid för Phibrows hos Beutly

på salonger över hela Sverige

Beutly är en portal där du kan boka hud och skönhetsbehandlingar över hela Sverige. Vi gör det lätt att jämföra priser och att hitta en salong som utför den behandling som du letar efter.

Se salonger och jämför priser

Lär dig mer om Phibrows eller hitta en klinik.

Boka tid för Phibrows hos Beutly

Phibrows – ögonbrynstatuering

För att ge dig en ungefärlig prisbild kostar Phibrows på en av våra salonger i Stockholm 3500 kronor.

Allt om Phibrows

På den här sidan kan du läsa om Phibrows ögonbrynstatuering. Nedan ser du en sammanställning av de rubriker som återfinns i denna artikel. Använd snabblänkarna nedan för att hoppa direkt till respektive avsnitt.

Vad är Phibrows

Phibrows är en särskild  teknik för att utföra microblading, det vill säga en semi-permanent ögonbrynstatuering. Phibrows innebär en slags kvalitetsstämpel och till skillnad från ”vanlig microblading” krävs det en specifik utbildning, särskilda instrument och kvalitetssäkrade produkter. Detta är anledningen till att Phibrows ofta är lite dyrare än annan microblading.

Obs: för att boka Phibrows hos Beutly måste du vara över 18 år. För personer under 18 år krävs underskrift av målsman. 

Skillnad mellan Phibrows och microblading

Det som skiljer Phibrows mot andra typer av microblading är att behandlingen utförs av en certifierad Phibrows artist. För att bli en Phibrows artist krävs en särskild utbildning som anses vara väldigt bra.

När man gör Phibrows använder man särskilda instrument och en speciell typ av pigment som kallas för PhiColour. PhiColour är fri från cancerogena ämnen och tungmetaller. Billigare pigment som används vid “vanlig microblading” kan ändra färg över tid och skapa missfärgningar. Pigmentfärgen och tekniken som används vid Phibrows ger inte upphov till missfärgningar och skapar ej ärrbildning.

Pris för att göra Phibrows

Vad kostar det att göra Phibrows?

Priset för att boka Phibrows hos Beutly beror i stort på vilken klinik som kommer att utföra behandlingen. För att ge dig en ungefärlig prisbild kostar Phibrows på en av våra salonger i Stockholm 3500 kronor.

Hur fungerar det att göra Phibrows?

Microblading kan liknas vid en ögonbrynstatuering men där färgen inte sitter särskilt djupt. Ögonbrynstatueringen utförs i syfte att framhäva ögonbrynens naturliga utseende och skapa linjer som går ihop med ögonbrynens naturliga strån. Microblading innebär att man med hjälp av ett slags tunt rakblad applicerar pigment vid ögonbrynen och på detta sätt ”ritar” man små streck som förstärker ögonbrynens utseende.

Innan själva microbladingen startar och pigmentet ”tatueras” in i ögonbrynen börjar behandlingen med att Phibrows artisten ritar ut ögonbrynens nya utseende med färg. Många anser att detta är det viktigaste i hela processen och om man inte ritar ut ögonbrynen ordentligt innan pigmenteringen blir det väldigt svårt att få till ett bra utseende. Ögonbrynen ritas ut efter Phibrows artistens eget öga och hen försöker att få dem att se så naturliga ut som möjligt.

Som Phibrows artist har man även tillgång till en särskild app som kan användas för att rita ut ögonbrynen.

Resultat av phibrows

Se bild för illustration över resultat av Phibrows.

Eftervård

Direkt efter behandlingen kan pigmenteringen av ögonbrynen upplevas intensiv men en del av pigmentet bleknar och försvinner inom en vecka.

Du ska få tydliga instruktioner om vad bör och inte bör göra efter avslutad behandling av den som utför microbladingen.

Bland annat bör man vara noggrann med hygien och tvätta ögonbrynen ofta så att infektion inte uppstår. Inom Phibrows används särskilda eftervårdsprodukter. Du ska undvika att röra vid ögonbrynen under den första veckan efter behandlingen. Tung träning bör undvikas i en vecka.

Gör det ont?

Att göra Phibrows är inte helt smärtfritt men i regel gör det inte mer ont än att pierca öronen eller att göra en hårborttagning med laser. Efter behandlingen kan man uppleva en viss svullnad.

Hur tar man bort Phibrows?

Om man är missnöjd med sina Phibrows går det precis som med andra former av semipermanenta ögonbrynstatueringar att ta bort färgen manuellt. Detta går att göra med exempelvis laserbehandling. Till skillnad från en permanent tatuering kräver Phibrows endast ett par laserbehandlingar för att avlägsnas.

Skillnaden mellan phibrows och microblading

Risker med Phibrows

Att någon utbildad Phibrows artist innebär en slags kvalitetsstämpel. Riskerna är generellt sett små men precis som vid microblading kan de uppstå infektion vilket skulle kunna leda till ärrbildning. En annan risk är att man inte blir nöjd med ögonbrynens utseende. Om Phibrows är korrekt gjorda så ska det gå att ta bort dem med hjälp av laser.

Se salonger och jämför priser

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling/operation ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.

phi-academy.com