Boka näsplastik med legitimerade kirurger

Beutly är en portal där du kan boka hud och skönhetsbehandlingar över hela Sverige. Vi gör det lätt att jämföra priser och att hitta en salong som utför den behandling som du letar efter.

Se salonger och jämför priser

Lär dig mer om näsplastik eller boka tid på salonger över hela Sverige

Näsplastik

Att boka näsplastik hos någon av de mottagningar som vi samarbetar med kostar från cirka 40 000 SEK. Priset varierar mellan klinik och typ av operation.

Allt om nästplastik

På den här sidan kan du läsa om näsplastik. Nedan ser du en sammanställning av de rubriker som återfinns i denna artikel. Använd snabblänkarna nedan för att hoppa direkt till respektive avsnitt.

Vad innebär en näsoperation?

En näsoperation innebär ett plastikkirurgiskt ingrepp där man omformar näsans struktur. Operationen kan både ske i kosmetiskt och funktionellt syfte. Operationen ska alltid utföras av en legitimerad kirurg. Operationen varierar beroende på omfattning, bland annat kan man välja att endast operera näsans yttre del eller att förändra näsans hela struktur.

Näsoperation - före och efter

Näsplastik – före och efter

Se bild för resultat av näsplastik.

Hur går en näsoperation till

Hur mycket kostar en näsoperation?

Priset på en näsoperation beror delvis på hur omfattande operationen är och vilken klinik som utför den. Om operationen sker i funktionellt syfte kan man få den betald av den offentliga sjukvården. Om den sker i kosmetiskt syfte får man ofta bekosta det själv. Att operera hela näsan kostar från cirka 40 000 SEK och uppåt. Näsvingeplastik kostar cirka 15 000 SEK. Att operera endast nästippen kostar runt 30 000 SEK.

Hur går en näsoperation till?

Det första steget vid näsplastik är att man besöker kliniken för en konsultation och planering av din framtida näsa. Det är viktigt att man är tydlig med vad man vill ändra på så att missförstånd inte uppstår. Vanligt är att man arbetar med datorgenererade bilder där du får prova hur olika näsformer passar ditt ansikte.

I nästa steg kommer du att få förberedelser inför din operation. Det kan handla om kostråd, vitaminer och att avstå från alkohol och rökning dagarna innan. När dagen sedan är kommen för din operation kommer du att bli nedsövd. Sedan kommer kirurgen att lägga ett snitt vid näsan för att omforma dess struktur. Näsans Brosk och ben kommer att anpassas efter önskemål.

sluten eller öppen näsplastik

Risker med att utföra näsoperation

Att genomgå plastikkirurgi innefattar alltid viss risk, du måste därför själv överväga om målet med behandlingen överväger riskerna.

Risker med näsplastik innefattar blödning, infektion, dålig läkning vilket kan resultera i:

  • Ärrbildning
  • Missfärgning av den behandlade huden
  • Domningar eller smärta i näsan

Det finns även risk för att man kan få svårt att andas efter en operation. En annan risk är helt enkelt att man inte är nöjd med resultatet och många vill då utföra ytterligare operationer. Att utföra ytterligare operation föreligger ofta en ökad risk för komplikationer. Operationen utförs ofta under nedsövning vilket i sig innefattar en del risker.

Hur länge har man gips efteråt?

Tejp och gips kan som oftast tas bort någon vecka efter genomförd operation.

Hur länge är näsan svullen?

Läkningstiden är i högst grad individuell men man brukar oftast kunna återgå till vardagen efter cirka en till två veckor. Efter avslutad behandling blir näsan ofta svullen och man kan även få blåmärken kring det behandlade området och under ögonen. Detta brukar lägga sig efter ett par veckor.

När ser man resultaten efter en näsoperation?

Det slutgiltiga resultatet efter en näsoperation ses inte förens ett år efter avslutad behandling. Dock kan man i princip se den slutgiltiga formen som näsan kommer att ha så fort man tagit bort bandaget. Man bör alltid göra uppföljning efter avslutad operation.

Vad kostar näsplastik?

Sekundär och primär näsplastik?

Primär näsplastik innebär att patientens näsa aldrig har blivit opererad tidigare medan sekundär innebär att patienten är återvändande. Sekundär näsplastik utförs till exempel om patienten inte är nöjd med resultatet från tidigare behandling eller om problem har uppstått. Det är många kirurger som inte vill arbeta med sekundär näsplastik eftersom detta generellt är svårare och kräver många års erfarenhet.

Vad är total näsplastik?

En total näsplastik innebär att man opererar både näsans brosk och ben.

Vad är öppen näsplastik?

Det finns två olika metoder för att utföra en näsoperation; öppen och sluten plastik. Den öppna eller externa näsplastiken är den vanligaste metoden och innebär att man lägger ett snitt tvärs över den del av näsan som kallas Colmuella, det vill säga mellan näsborrarna. Denna metod ger kirurgen mycket bättre kontroll över operationen eftersom hen får en tydlig överblick av den del som ska modifieras. Nackdelen är att man får ett litet ärr på näsan. Ärret däremot oftast bara synligt om någon titta på dig nerifrån. Med en skicklig kirurg kan ärret bli ytterst diskret och svårt att urskilja.

Vad innebär sluten näsplastik?

Sluten näsplastik innebär att kirurgen gör ett snitt inuti näsborren och arbetar sig genom näsan för att modifiera den. Fördelen med den slutna metoden är att det inte uppstår något ärr på näsans utsida. Nackdelen är att det är mycket svårare för den som utför operationen att se vad hen gör eftersom kirurgen endast har insyn via snittet som gjorts inuti näsborren. Detta är anledningen till att denna metod ofta inte är att föredra.

Att göra en näsoperation i Turkiet eller i Iran?

Många som vill genomgå en näsoperation tittar ofta efter kliniker i Iran eller i Turkiet. Detta eftersom operationen kan vara betydligt billigare där. Om man gör sin operation utomlands är det vanligt att kliniken som ska utföra operationen anordnar hela resan med transport både till och från flygplatsen.

Är det säkert att göra operationen utomlands?

Det beror självklart på vem kirurgen är och det självklart finns det duktiga kirurger över hela världen. Du bör dock göra ordentlig research innan du beger dig ut på en operationsresa.

Se salonger och jämför priser

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling/operation ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.