Microdermabrasion

Beutly är en portal där du kan boka hud och skönhetsbehandlingar över hela Sverige. Vi gör det lätt att jämföra priser och att hitta en salong som utför den behandling som du letar efter.

Lär dig mer om microdermabrasion eller hjälp oss hitta en salong nära dig!

jämför kliniker

Allt om Microdermabrasion

På den här sidan kan du läsa om microdermabrasion. Nedan ser du en sammanställning av de rubriker som återfinns i denna artikel. Använd snabblänkarna nedan för att hoppa direkt till respektive avsnitt.

Läs mer om vanlig hudslipning

Vad är Microdermabrasion?

Microdermabrasion är form av mekanisk hudslipning, där man med hjälp av ett kristallbeklätt munstycke avlägsnar döda hudceller och skapar en jämnare hudyta. Det är en effektiv behandling för att behandla ärr, solskador, pigmentfläckar, rynkor och fina linjer.

Förväntade resultat av Microdermabrasion:

Förvänta dig endast ytliga resultat eftersom behandlingen endast påverkar det yttersta hudskiktet. Resultat som kan uppnås med microdermabrasion är:

 • Minskning av ytliga rynkor, grövre porer och fina linjer
 • Mindre framträdande ärr, solskador, pigmentförändringar och en generellt jämnare hudton.
 • Få bukt med acne, en generell uppfräschning och en påskyndad cellförnyelse i huden.

Risker med Microdermabrasion:

Generellt kan man säga att ju djupare man går med hudslipningen desto bättre resultat kan man förvänta sig samtidigt som riskerna ökar. Microdermabrasion är däremot en relativt skonsam behandling och innebär en betydligt försiktigare hudslipning än annan hudslipning. Risker innefattar följande:

 • Infektion – kan exempelvis uppkomma om man slipar så djupt att sårvätska uppstår.
 • Pigmentfläckar – större risk för den som har mörkare hudton.

Viktigt att tänka på innan Microdermabrasion:

 • Undvik peeling produkter som exempelvis innehåller AHA-syra under läkningsperioden
 • Undvika direkt solljus/bastu/pool under läkningsperioden
 • Undvik smink en period efter behandlingen
 • Ingen injektionsbehandlingar 14 dygn innan behandling
 • Skorpan som uppstår efter behandling ska hållas torr och man ska inte pilla på den.
 • Vissa hudproblem kan förvärras av en microdermabrasion och behandlingen lämpar sig inte för exempelvis dig med Rosacea eller överkänslig hud.

Microdermabrasion – pris

Priset för en microdermabrasion börjar på cirka 1500 kronor. Det går att boka in enstaka behandlingar eller en kur på flera stycken samtidigt. Då förekommer ofta rabatt.

Microdermabrasion – behandlingstid

Längden för en Microdermabrasion är cirka 60 minuter.

Microdermabrasion – hur många behandlingar?

Det krävs oftast någonstans mellan 5–10 behandlingar för att uppnå önskade resultat. Hur många behandlingar som krävs är individuellt och beror på de hudbesvär som man vill behandla. För resultat är det även viktigt att man själv fortsätter behandla med rekommenderade produkter.

Microdermabrasion – Hur ofta?

Behandlingen bör inte göras oftare än med ett intervall på 4–6 veckor.

Microdermabrasion – Gör det ont?

Enligt många som genomgått microdermabrasion gör det inte ont. Efter behandlingen kan huden bli röd och börja fjälla efter ett par dagar, som ett naturligt resultat av cellförnyelsen.

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling/operation ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.