Microbotox/Microgold

Beutly är en portal där du kan boka hud och skönhetsbehandlingar över hela Sverige. Vi gör det lätt att jämföra priser och att hitta en salong som utför den behandling som du letar efter.

Lär dig mer om Microbotox/Microgold eller hjälp oss hitta en salong nära dig!

jämför kliniker

Vad är microbotox?

Microbotox eller Microgold är behandling för den som inte är helt redo för vanlig Botox. Behandlingen går ut på att man med hjälp av extremt tunna nålar injicerar en blandning av botox och vitaminer. Fördelen är att ansiktsdragen inte blir lika stela som de som kan uppstå vid en vanlig Botox behandling. Eftersom nålarna är så pass tunna är behandlingen dessutom i stort sett smärtfri.

Förväntade resultat:

Resultatet av en Microbotox behandling är slätare och mer återfuktad hud. Microbotox skapar alltså avslappnad och slätare hud samtidigt som vitaminerna i den blandning som sprutas in i huden ger glow och återfuktning. Den muskelavslappnande effekter förbygger även det naturliga åldrandet. Vanliga behandlingsområden för Microbotox är ögon, haka, läppar, hals, dekolletage och händer.

Risker/biverkningar:

Många som gör Microbotox märker inga bieffekter överhuvudtaget. Man kan mycket väl göra denna behandling över en lunchpaus och sedan gå tillbaka till sitt arbete. En del får blåmärken från injektionen, upplever smärta vid det behandlade området eller svullnad/rödhet. Detta är i regel snabbt övergående.

Ovanliga bieffekter är att man upplever obehag vid de behandlade musklerna eller att musklerna kring ögonlocken hänger en aning. Detta är rapporterat ovanligt och ska gå över med tiden.

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling/operation ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.