Boka tid för mesoterapi

på salonger över hela Sverige

Beutly är en portal där du kan boka hud och skönhetsbehandlingar över hela Sverige. Vi gör det lätt att jämföra priser och att hitta en salong som utför den behandling som du letar efter.

Se salonger och jämför priser
Boka Mesoterapi

Att boka mesoterapi hos någon av de salonger som är anslutna till Beutly kostar cirka 2000 kronor per behandling.

Allt om Mesoterapi

På den här sidan kan du läsa om Mesoterapi. Nedan ser du en sammanställning av de rubriker som återfinns i denna artikel. Använd snabblänkarna nedan för att hoppa direkt till respektive avsnitt.

Vad är mesoterapi

Mesoterapi är en behandling där med hjälp av mikroinjektioner tillför huden en lösning som innehåller vitaminer, mineraler och andra typer av kemikalier. Lösningen sprutas in i hudens mellersta skikt och detta sker i syfte att föryngra huden. Behandlingen kan även användas för att avlägsna kroppsfett.

Mesoterapi kan liknas vid en vitamin-cocktail för din hud. Behandlingen stimulerar hudens kollagenbildning och återfuktar den. Resultatet blir att din hy får en slags lyster som många beskriver med ordet ”glow”. Behandlingen går att utföra både med och utan nålstick.

Mesoterapi är en behandling där med hjälp av mikroinjektioner tillför huden en lösning som innehåller vitaminer, mineraler och andra typer av kemikalier.

Priser för mesoterapi

Att boka mesoterapi hos någon av de salonger som är anslutna till Beutly kostar cirka 2000 kronor per behandling. Priset på behandlingen varierar lite mellan våra olika kliniker. Kostnaden beror även på vilket område som du vill behandla samt vad som injektionerna ska innehålla.

Bakgrund – mesoterapi

Behandlingen utvecklades redan 1952 i Frankrike av en man som hette Michel Pistor. Från början utvecklades den i syfte att motverka smärta men idag används mesoterapi främst för att förbättra hudkvalité.

Hur fungerar mesoterapi

Behandlingen kan utföras med eller utan nålar. Om den utförs med nålar kallas det för klassisk mesoterapi och om den utförs utan injektion med en kanyl kallas behandlingen för virtuell mesoterapi.

Mesoterapi med nålar

Vi klassisk mesoterapi används en kanyl för att spruta in lösningen till mellanskiktet av din hud, det hudlager som kallas för mesoderm, därav behandlingen namn. Injektionerna sker i syfte att förbättra hudens cirkulation samt motverka inflammationer som ger upphov till dålig hy.

Vid behandlingen används en ytterst tunn nål som sticks in i huden cirka en till två millimeter. Om området kring ögonen behandlas ska nålen gå ännu ytligare. Många upplever att behandlingen gör lite ont och vid behov kan man använda lokalt smärtstillande.

Mesoterapi utan nålar

No-needle mestoterapi eller virtuell mesoterapi utförs utan injektioner. Fördelen med detta är att det är mindre smärtsamt än om behandlingen utförs med hjälp av en kanyl. Istället för injektion med kanyl använder man radiovågor/små elektiska impulser för att öppna upp huden och på detta sätt tillförs vitamincocktailen.

klassisk mesoterapi

Vart kan man utföra behandlingen?

Mesoterapi går att utföra på hela kroppen men vanligast är att lösningen injiceras in ansiktet, dekolletage, halsen eller på händernas baksida.

Vilka problem går att behandla?

Mesoterapi ger huden en allmän uppfräschning och skapar lyster. Det kan hjälpa dig som har fet eller uttorkad hy Behandlingen har visat sig effektiv för att behandla acne, mörka ringar runt ögonen, bristningar, rynkor, fina linjer, celluliter eller rosacea.

Förutom att förbättra hudens kvalitet kan man även använda mesoterapi för att bli av med oönskat kroppsfett. Resultaten beror helt på vad sprutan innehåller och behandlingen kan användas för att behandla dubbelhaka och bli av med fett på mage, lår, rumpa, höfter, mm.

Hur många behandlingar?

Antalet behandlingar bestäms av vilket område som du behandlar samt vilka resultat som du eftersträvar. Detta kan skilja sig från enbart fyra behandlingar upptill 20. Vanligt är att man bokar in en serie på fem behandlingar som utförs med två veckors mellanrum.

Återhämtning efter behandlingen

Vanligtvis krävs det ingen återhämtningstid efter behandlingen och man kan som oftast återgå direkt till sina vardagliga sysslor. En del kan behöva ta en dag ledigt på grund av svullnad och smärta där injektionerna har utförts.

Hur länge håller resultaten?

Effekten av mesoterapi varar upp till 18 månader, vanligtvis runt ett år. För att upprätthålla resultaten krävs en hälsosam livsstil och god kosthållning.

Vad innehåller lösningen som används vid mesoterapi?

Det finns egentligen inget färdigt recept för vad lösningen ska innehålla vid mesoterapi utan lösningen anpassas efter individuella behov. Lösningen kan innehålla olika typer av vitaminer och mineraler, extrakt från växter, enzymer och hormoner. Det förekommer även att den innehåller receptbelagda läkemedel som antibiotika.

Var alltid noga med att fråga vad lösningen som din behandlare använder innehåller.

Vem får utföra behandlingen?

Injektionsbehandlingar ska alltid utföras av legitimerad sjukvårdspersonal. Mesoterapi bör övervakas av en legitimerad läkare. Om du känner dig osäker ska du fråga om din behandlares legitimation.

Risker med mesoterapi

Rapporterade bieffekter med behandlingen inkluderar

  • Allergisk reaktion mot den injicerade lösningen. Denna kan antingen vara omedelbar eller fördröjd.
  • Inflammation och/eller svullnad
  • Pigmentering vid det behandlade området
  • Blåmärken vid det behandlade området
  • Sår och ärrbildning
  • Deformitet av det behandlade området
  • Pannikulit

Vad är en mesogun?

Mesogun är en slags verktyg som kan användas för injektionerna vid en mesoterapi. Verktyget ger bättre precision och skapar mindre smärta för patient samt mindre risk för blåmärken.

Mesoterapi med filorga

Filorga är ett hudvårdsmärke som startades av en fransk läkare vid namn Michel Tordjma. Filorga NCTF 135 är en vitamin cocktail som används vid mesoterapi (kan även användas vid dermapen). Det är en lösning som hjälper huden att binda vatten och produkten hjälper mot matt hy, stora porer och fina linjer. Man kan likna det vid en dyr ansiktskräm som man låter verka på djupet genom att injicera den under hudens övre lager.

Mesoterapi eller muskelavslappnande?

Botox är en annan typ av injektionsbehandling som innebär att man sprutar in ett nervgift som får ansiktets muskler att slappna av och därmed jämnas rynkor ut.

Boka Behandling

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling/operation ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.