Boka tid för Juvéderm

Boka tid för för behandling med Juvéderm

Beutly är en portal där du kan boka hud och skönhetsbehandlingar över hela Sverige. Vi gör det lätt att jämföra priser och att hitta en salong som utför den behandling som du letar efter.

Lär dig mer om Juvéderm eller hjälp oss hitta en salong nära dig!

jämför kliniker
Boka tid för Juvéderm

Vad är Juvéderm?

Juvéderm är ett av de branschledande märkena inom hyaluronsyra-baserade fillers. Det ser ut som en färglös gel som injiceras i huden i syfte att släta ut rynkor, skapa en allmän uppfräschning av huden eller ge fylligare läppar.
Juvéderm tillverkas av läkemedelsföretaget Allergan.
Vad är effekten av Juvéderm?
Med Juvéder kan man åstadkomma:
  • Utslätning av rynkor, ärr och andra defekter i huden
  • Uppfräschning av huden eftersom Juvéderm hjälper till med att binda fukt i huden
  • Fylligare läppar
  • Skulptering av haka, nästa, kinder

Vilka biverkningar/risker finns det med Juvéderm?

Biverkningar innefattar tillfälliga reaktioner på det behandlade området. Det kan förekomma exempelvis klåda, svullnad, smärta, blåmärken, missfärgningar och rodnad.
En risk med fillers generellt är att injektionsbehandlingen är fel utförd. Då kan preparatet hamna i blodomloppet vilket kan orsaka blodpropp. Fillers innefattar injektioner vilket innebär att infektion uppstå.
I Sverige är det lag på att injektionsbehandlingar ska utföras av legitimerad sjukvårdspersonal samt att en konsultation ska ha genomförts 48 timmar innan behandlingen.

Hur länge håller Juvéderm

Enligt tillverkaren själv kan Juvéderm hjälpa till att bevara fukten i huden i upp till 9 månader. Effekten beror däremot på faktorer som ålder, vad man använder produkten till, hur stor mängd som injiceras, livsstils faktorer samt en allmänna hälsotillstånd.

Är Juvéderm bra?

Juvéderm är enligt många en av de hyaluronsyra-baserade-fillers med längst hållbarhet. Det är även en kvalitetsgranskad fillers som är godkänd av amerikanska FDA.
Ett annat vanligt varumärke för hyaluronsyra-baserad fillers är Restylane. En annan typ av dermal fillers som ej är baserad på hyaluronsyra är Radiesse, vilken är effektiv för att skapa volym.

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling/operation ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.