HIFU behandling

HIFU-behandling

Beutly är en portal där du kan boka hud och skönhetsbehandlingar över hela Sverige. Vi gör det lätt att jämföra priser och att hitta en salong som utför den behandling som du letar efter.

Lär dig mer om HIFU eller hjälp oss hitta en salong nära dig!

jämför kliniker
HIFU behandling

Allt om HIFU

Vad är HIFU?

HIFU står för High-intensity focused ultrasound och är en avancerad behandling som tightar till huden med hjälp av högintensitets-fokuserat ultraljud. Det är en unik typ av behandling där man slipper kirurgiska ingrepp och istället används högintensiv värme för att åstadkomma ett  lyft i ansikte och/eller nacke/hals.

Vilka resultat kan man uppnå med HIFU?

Vid en HIFU-behandling använder man ultraljudsenergi för att komma ned i hudens undre lager och på det sättet skapa en effekt stimulerar hudens egna kollagenuppbyggnad. Detta innebär att värme tillförs i det undre hudlagret vilket ger en djupgående effekt som resulterar i fastare och mer tonad hud. Behandlingen stimulerar kroppens egen produktion av kollagen och ger därför ett naturligt resultat. Resultaten kan liknas vid de som uppstår i samband med ett ansiktslyft men fördelarna är att en HIFU behandling är mycket billigare och kräver ingen återhämtning. HIFU är så gott som smärtfri. 

Hur länge varar resultaten efter HIFU?

Resultaten från en HIFU behandling varar vanligtvis i 2-3 års tid. Detta varierar dock från person till person. Enligt rekommendation kan man utföra kompletterande underhållsbehandlingar efter cirka ett år.

Finns det några biverkningar med HIFU?

Biverkningar med HIFU innefattar; viss rodnad, svullnad och en lätt ”pirrande” sensation som kan fortsätta i under några veckor efter avslutad behandling. Mer förekommande biverkningar innefattar; tillfälligt känselbortfall och blåmärken.

HIFU anses som en väldigt säker behandlingsform om den utförs av en behandlare med rätt utbildning. Direkt efter behandling kan man återgå till sina vardagliga sysslor. Rodnad och svullnad som kan uppstå efter behandlingen brukar vara snabbt övergående. Även om blåmärken och känselbortfall efter HIFU är mindre vanligt brukar det gå över inom ett par dagar. För den som upplever obehag efter behandlingen kan man glädjas med att detta brukar vara en indikation på ett behandlingen har gett effekt.

Vad kostar en HIFU-behandling?

Priset för en HIFU-behandling börjar på cirka 3500 kronor om du bokar med oss på Beutly. Priser kan dock variera beroende på vilken ort och salong du söker på.

Hur många HIFU-behandlingar krävs det för resultat?

Vanligtvis krävs det endast en behandling för bestående resultat. resultaten varierar från person till person och vi rekommenderar oftast att man bokar in en behandling för underhåll efter cirka ett års tid.

Hur går en HIFU-behandling till?

Om du bokar en HIFU-behandling hos Beutly vill vi alltid att du först bokar in ett konsultationstillfälle. Där går du tillsammans med behandlaren genom din medicinska bakgrund och ser till att du är hälsomässigt kvalificerad. Själva behandlingar går sedan går till på följande sätt:

 • Behandlingsområdet lokaliseras
 • Sedan appliceras en slags gel som är till för att hjälpa till att leda in den högintensiva värmen ner på djupet.
 • HIFU maskinen justeras efter din huds förutsättningar
 • Behandlingen tar sedan upp till en och en halv timme där man med hjälp av HIFU-maskinens munstycke levererar högintensiv energi till huden djupa lager. Behandlingstiden varierar beroende på hur stort område som kommer att behandlas.

Vad ska man tänka på innan en HIFU-behandling?

Innan man gör en HIFU behandling rekommenderar vi att man genomför en konsultation tillsammans med behandlaren. Där kommer ni att gå igenom om du till exempel äter några mediciner som bör undvikas vid en HIFU-behandling, till exempel blodförtunnande, kortison, etc. Du bör även undvika alkohol i kombination med behandlingen och några timmar innan genomförd behandling bör du undvika koffein.

Vilka områden går det att behandla med HIFU?

Med HIFU kan man behandla påsar under ögonen, dubbelhaka, kinderna, pannan, mage och rynkor.

Vem passar/passar inte för en HIFU-behandling?

För att boka HIFU med Beutly måste du vara över 18 år. Både män och kvinnor passar för behandlingen.  Det krävs ingen särskild hudtyp för att anses som en lämplig kandidat. Om du till exempel lider av hjärtproblem, har diabetes, om du har någon form av kroppslig infektion, är havande/ammande, går på mediciner som är blodförtunnande, är tillfrisknade från cancer eller nyligen har gjort någon annan typ av ansiktsbehandling( som till exempel ansiktslyft) bör du avstå från behandling.

Sammanfattning HIFU:

 • HIFU = High-intensity focused ultrasound.
 • Ej invasiv behandling som riktar sig mot hudens tre olika lager
 • Sker utan kirurgiskt ingrepp.
 • Stimulerar kroppens egen kollagenuppbyggnad.
 • Tightar upp huden och hjälper mot bland annat rökrynkor, dubbelhaka och påsar under ögonen.
 • Resultaten liknar de som uppstår i samband med ett trådlyft men fördelen är att det HIFU är säkrare och medför mindre bieffekter.
 • Beprövad ultraljudsteknik med godkännande av FDA.
 • Från 18 år.

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling/operation ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.