Rumplyft med Brazilian butt lift

På denna sida kan du läsa om hur en rumpförstoring med hjälp av ett Brasilianskt rumplyft fungerar. Hos oss på Beutly kan du boka denna behandling på salonger över hela Sverige.
Boka Konsultation/tid för behandling
Beutly är en portal där du kan boka hud- och skönhetsbehandlingar. Vi samarbetar med salonger över hela Sverige. För att boka tid eller konsultation kontaktar du oss via formuläret som du finner i menyraden.
Vad kostar ett Brasilianskt rumplyft?
Brazilian butt lift kostar runt 40 000 kronor men priset beror i stort på vilken klinik som operationen utförs på. Kontakta oss för aktuella priser på din ort.

Vad är ett Brasilianskt rumplyft?

Ett Brasilianskt rumplyft (på engelska Brazilian butt lift) är en skönhetsoperation där skinkornas storlek förstoras helt utan implantat. Istället för att använda rumpimplantat lyfts rumpan med hjälp av en fettransplantation. Innebörden av detta är att fett förflyttas från andra delar av kroppen, såsom höfterna, låren, buken eller ryggen för att sedan injiceras in i rumpan. Ett Brasilianskt rumplyft innefattar därmed både en rumpförstoring samt fettsugning.

Brasilianskt rumplyft || före och efter

Vad kostar ett rumplyft?

Brazilian butt lift kostar runt 40 000 kronor men priset beror i stort på vilken klinik som operationen utförs på. Kontakta oss för aktuella priser på din ort.

Rumpförstoring – före och efter

Se bild för resultat av en rumpförstoring med Brasilianskt rumplyft. Resultaten innefattar en tydligt kurvigare underkroppskontur.

Hur fungerar ett Brasilianskt rumplyft?

Varje operation ska börja med en konsultation. Under konsultationen kommer du och en legitimerad läkare att gå igenom om dina förväntningar är realistiska, hur dina individuella förutsättningar ser ut för att det ska bli en lyckad operation och de risker som operationen medför.

Själva operationen börjar med en fettsugning där kirurgen kommer att avlägsna fett från exempelvis buk, höfter eller lår. Fettet som avlägsnas under fettsugning kommer att processas för att sedan injiceras i skinkorna.

Vad ska man tänka på efter operationen?

Denna typ av rumpförstoring utförs under väldigt stark bedövning vilket innebär att du kommer vara trött efter avslutad operation. Du bör därför ha någon person som kan hjälpa dig hem efteråt. Efter avslutad behandling ska du bära kompressionsplagg dygnet runt i ett par veckor. Du kommer att kunna återgå fort till dina vardagliga sysslor väldigt snabbt men tyngre fysisk träning bör undvikas efterföljande veckor.

Risker med operationen

Innan operationen genomförs ska din läkare grundligt gå igenom de risker som operationen innefattar.

Ett Brasilianskt rumplyft innebär ett omfattande kirurgiskt ingrepp och därmed medför operationen risker. Som vid alla plastikoperationer som utförs under narkos finns det risk för komplikation vid nedsövning. Det finns även risk för blödning, svullnad, infektion och obehag. Risker innefattar även fula ärr till följd av infektion eller ”klumpar” under huden.

Operationen innebär både en fettsugning och en fettinjektion. Det finns därför risk för att kroppen har svårt att ta upp det injicerade fettet. En viss del av fettet kommer att brytas ned av kroppen men om denna andel blir stor kan det behövas ytterligare ingrepp för att uppnå önskade resultat.

En annan risk är självklart att du som patient inte blir nöjd med resultatet av operationen.

Är brasilianskt rumplyft farligt?

Många frågar sig om ett brasilianskt rumplyft är farligt? Svaret på denna fråga är: Ja, i värsta fall kan operationen få en dödlig utkomst. Antalet personer som avlider till följd av operationen är 1 på 3000. Om operationen utförs fel och fett injiceras på ett inkorrekt sätt kan fettet färdas till exempelvis lungor och därmed skapa andningsbesvär vilket kan bli livshotande (2).

Hur fungerar Brasilianskt rumplyft?

Gör det ont

Själva operationen kommer att utföras under bedövning men det är vanligt att de behandlade områdena är ömma och gör ont efter operationen.

Varför ska man göra ett Brasilianskt rumplyft?

Rumpans form och kontur bestäms till stor del av genetiska faktorer. Din underkroppskontur bestäms av hur din skelettsstruktur formad samt hur din kropp lagrar fettdepåer. Trots livsstilsfaktorer som träning och sund kost kan det därför vara svårt att uppnå en rumpa med volym. Detta är anledningen till att många väljer att göra ett Brasilianskt rumplyft?

Operationen kan hjälpa dig som vill ändra underkroppenskontur och uppnå en kurvigare figur. Operationen kan ge dig en mer estetiskt tilltalande balans mellan över och underkropp.

Vem bör utföra operationen?

Operationen ska utföras av en erfaren plastikkirurg. En skicklig kirurg kan förbättra hela den nedre delen av kroppens proportion med hjälp av ett Brasilianskt rumplyft.

Vad är ett Brasilianskt rumplyft?

När ser man resultat efter operation?

De slutgiltiga resultaten efter ett Brasilianskt rumplyft ses inte förens efter cirka sex månader.

Rumpförstoring med fillers

Det går att utföra en rumpförstoring utan operation genom att exempelvis injicera fillers i skinkorna. Detta sker på ungefär samma sätt som när fillers med hyaluronsyra används i ansiktet. Resultaten av ett Icke kirurgisk buttlift med hjälp av bodyfillers håller i upp till två års tid.

Rumpförstoring med fett

En fördel med ett stusslyft där kroppens eget fett används är att det finns mindre risk att kroppen avvisar fettet. När kroppens eget fett används är det syftet inte endast att förstora rumpan utan att även skulptera om underkroppens struktur och formen. Fett transplanteras från låren, love-handles eller rygg för att sedan injiceras i bakdelen med syfte att framhäva den.

Rumpförstoring med implantat?

Fördelen med ett brasilianskt rumplyft kontra ett rumplyft som innefattar implantat är att man kan uppnå en större rumpvolym utan att operera in främmande objekt i kroppen. Resultaten av ett brasilianskt rumplyft brukar se mer naturliga ut gentemot en operation som involverar implantat. Med hjälp av ett brasilianskt rumplyft blir rumpan förstorad med hjälp av kroppens eget fett och om operationen utförs korrekt är den förhållandevis säker.

En patient som har för lite fett på kroppen kan däremot vara en dåligt lämpad kandidat för operationen och då kan implantat vara ett bättre alternativ för att öka volym i skinkorna.

Varför heter det Brasilianskt rumplyft?

Operationen pionjär Ivo Pitanguy var från Brasilien. Det är därför som operationen kallas för ett Brasilianskt rumplyft.

Att göra operationen utomlands

Många som gör det Brasilianska rumplyftet åker utomlands för att göra operationen. Länder som exempelvis Turkiet eller Litauen är vanliga destinationer. Anledningen till att många åker utanför Sveriges gränser för att utföra operationen är att prislappen blir lägre jämfört med svenska kliniker. Om operationen exempelvis utförs i Litauen ligger prisbilden på runt 30 000 SEK. Du bör däremot vara extremt försiktig när du väljer en klinik utomlands. Det finns rapporterade dödsfall då operationen har utförts i exempelvis Turkiet.

Boka Konsultation

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.

1: Estetikcentrum. se
2: Healthline. com/health/brazilian-butt-lift#side-effects
3. Allure. com /story/non-surgical-butt-lift
4. wikipedia. org/wiki/Buttock_augmentation