Boka behandling med Botox

Beutly är en portal där du kan boka hud och skönhetsbehandlingar över hela Sverige. Vi gör det lätt att jämföra priser och att hitta en salong som utför den behandling som du letar efter.

Lär dig mer om muskelavslappnande eller hjälp oss hitta en salong nära dig!

jämför kliniker

Vad är Botox?

Botox är ett slags nervgift som injiceras i syfte att släta ut rynkor och fina linjer. Det används även för att behandla migrän, spänningshuvudvärk och överdrivna svettninga. Själva ämnet som injiceras heter botulinumtoxin vilket är ett ämne som ”förlamar” det injicerade området.

Enligt Svensk lag ska en konsultation av behörig sjukvårdspersonal har genomförts 48 timmar innan behandling med Botox. Om du får reda på att en klinik hos Beutly har genomfört en Botox-behandling utan att detta har skett är det viktigt att du kontaktar oss på hello@beutly.com.

Vad innebär en Botox behandling?

Att ”göra Botox” innebär att man injicerar ett slags nervgift under huden med syftet att försvaga nervernas impulser som skapar rynkor. Själva ämnet som injiceras heter botulinumtoxin och är ett ämne som ”förlamar” området där det injiceras. Detta är anledningen till att någon som har genomgått en muskelavslappnande-behandling han ha ett lite stelt uttryck i ansiktet.

Vad är effekten av Botox?

Botox står för botulinumtoxin, vilket är ett ämne som försvagar nervernas impulser när det injiceras i huden. Till följd drar inte musklerna ihop huden vilket omedelbart får rynkor att släta ut sig.

Botox används även för att förebygga rynkor. Detta sker eftersom ett kontinuerligt Botox-användande leder till att huden konstant är avslappnad, vilket förhindrar det naturliga åldrandet. Tänk dig ett papper som viks om och igen, vilket skapar ett djupare och djupare veck. Om pappret istället är huden kommer Botox förhindra att musklerna skapar vecken.   

Botox injiceras ofta i området kring ögonen och munnen men kan förutom rent kosmetisk användning även hjälpa människor som lider av överdrivna svettningar, migrän och vissa muskel och tarmsjukdomar.

Botox – före och efter

Se bild för före och efter resultat. Synligt reducerade rynkor i pannan efter behandling.

Botox - före och efter

Vad kostar en Botox behandling?

Att boka en Botox behandling hos Beutly kostar från 2500 kronor och uppåt. Priset beror till stort på området som du vill behandla. 2500 kronor gäller exempelvis om du vill behandla någon enstaka rynka. Gäller det flera olika områden brukar prislappen landa på cirka 4000 kronor.

Vilken utbildning bör din behandlare ha?

Botox ska endast injiceras av någon med medicinsk utbildning. I vissa delstater i USA är det endast legitimerade läkare som kan utföra behandlingen. I Sverige kan även sjuksköterskor, barnmorskor och tandläkare utföra behandlingen, men bör övervakas av en läkare ifall komplikationer skulle uppstå.

vad är muskelavslappnande?

Vad ska du tänka på innan en Botoxbehandling?

Innan du gör en botox behandling bör du rådgöra med en läkare. Det är viktigt att du berättar för din läkare om du har gjort någon behandling tidigare och eventuella biverkningar som kan ha uppstått. Annat som kommer tas upp under konsultationen är om du har gjort tidigare kirurgiska ingrepp i det område som ska behandlas, om du är blödarsjuk, lider av ALS, Lou Gehrigs sjukdom, astma, emfysem eller hjärtproblem. Du bör absolut inte använda botox om du har en infektion i det område som ska behandlas. Du bör heller inte använda botox om du har en infektion i urinblåsan.

Vad ska du tänka på efter en Botoxbehandling?

Efter behandling bör du vänta ett par dagar med att träna på gym. Du bör även ta de lugnt med att köra bil eftersom en bieffekt som kan uppstå är suddig syn. Därför bör du avstå med körningen tills du vet hur du reagerar på behandlingen.

Biverkningar och risker med muskelavslappnande

Botox går ut på att injicera ett ämne i huden med hjälp av en kanyl. Som vid alla injektionsbehandlingar finns det en liten risk för infektion men om den utförs under sterila förhållanden är risken liten. Andra biverkningar innefattar

  • Muskelförsvagning vid det behandlade området
  • Problem med att svälja
  • Stelhet i muskler
  • Dimmig syn eller torra ögon
  • Torr mun
  • Huvudvärk och trötthet

Kontakta läkare om något av detta skulle hända efter behandlingen.

Botox eller Belkyra

Hur länge håller resultaten?

Effekten av en Botox behandling håller från tre till sex månader. Om du vill att resultaten ska vara året runt är det alltså cirka tre behandlingar om året som gäller. Egentligen så försvinner själva muskelavslappnande ur huden efter ett par dagar men effekten av ämnet håller i sig under de kommande månaderna. Full effekt av behandlingen brukar uppstå några veckor efter injektionen.

Skillnaden mellan Botox och Fillers

Det är många som blandar ihop Botox-behandling med att dermal fillers. Anledningen till detta är att båda är injektionsbehandlingar som används för att motverka rynkor och fina linjer. Själva behandlingarna skiljer sig däremot. Fillers innebär att man fyller upp huden med ämnen som skapar volym. Botox är ett nervgift som sprutas in i huden för att motverka nervernas impulser som skapar rynkor. Fillers stannar alltså kvar i kroppen i månader efter injektionen och fyller upp till exempel ärr, rynkor och linjer medan muskelavslappnande försvinner från kroppen efter några dagar men effekten som bedövar nerverna håller sig kvar i upp till sex månader.

Botox – Glabella (arg-rynkan)

Glabella syftar till de vertikala rynkorna mellan ögonen och är ett av de vanligaste behandlingsområdena med Botox. Glabella kallas även för arg- eller bekymmersrynkan och är något som många känner sig missnöjda med på grund av den kan ge ett bekymrat intryck.

Botox – Läppar

Botox används inte för att förstora läppar eftersom det är ett nervgift som används för att få musklerna i ansiktet att slappna av och inte skapa volym. För att skapa volym i läppar bör du snarare boka en fillers behandling med hyaluronsyra. Restylane är ett av de kändare varumärkena som används för fillers.

Botox – Käkmuskler

Botox kan användas för att motverka spänningar i käk-muskulaturen. På detta sätt kan man genom att injicera muskelavslappnande i käken få bukt med både huvudvärk och tandgnisslande. Detta är alltså ett alternativ till att använda bettskena.

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling/operation ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.