Boka Belkyra behandling på salonger över hela Sverige

Beutly är en portal där du kan boka hud och skönhetsbehandlingar över hela Sverige. Vi gör det lätt att jämföra priser och att hitta en salong som utför den behandling som du letar efter.

Se salonger och jämför priser
På denna sida kan du läsa om Belkyra. Hos oss på Beutly kan du boka denna behandling på salonger över hela Sverige.
Belkyra

En behandling med Belkyra kostar cirka 9000 kronor. Priset varierar lite mellan våra salonger och för aktuella priser på din ort kan du kontakta oss via formuläret uppe till höger.

Allt om Belkyra

På den här sidan kan du läsa om Belkyra. Nedan ser du en sammanställning av de rubriker som återfinns i denna artikel. Använd snabblänkarna nedan för att hoppa direkt till respektive avsnitt.

Vad är Belkyra

Belkyra-injektionsbehandling är en behandling som i huvudsak används för att behandla så kallad dubbelhaka. Ämnet Belkyra är en deoxylkolsyra, vilket är ett ämne som bryter ned fettceller och förekommer naturligt i kroppen. Vid en injektionsbehandling med Belkyra så används en syntetisk variant av detta ämne. Vid en behandlingen injiceras ämnet genom en så kallad subkutan injektion, det vill säga en injektion i underhudsfettet i området under hakan. Där verkar ämnet genom förstöra fettceller. Resultatet av behandlingen är en mer definierad käklinje och tydligare nackprofil. Belkyra är en av de ledande behandlingarna för att behandla dubbelhaka och ett icke-kirurgiskt alternativ till både fettsugning eller ansiktslyft.

Belkyra mot Dubbelhaka

Vad kostar en behandling med Belkyra?

En behandling med Belkyra kostar cirka 9000 kronor.

Belkyra injektionsbehandling

Hur utförs behandlingen?

Belkyra är en injektionsbehandling som endast bör utföras av legitimerad sjukvårdspersonal som har genomgått en specialist utbildning. Behandlingen utförs genom en serie injektioner, upp till 20 per behandling. En behandling pågår i cirka 15 minuter.

Hur många behandlingar krävs det för resultat?

Det kan krävas flera behandlingar för att uppnå önskade resultat. Vanligtvis krävs det mellan två till sex behandlingar. Hur många behandlingar som krävs beror i stort på hur mycket fett patienten har. Det bör gå iallafall cirka sex veckor mellan behandlingarna.

Hur länge håller resultaten av behandlingen?

När önskade resultat med belkyra-behandlingen har uppnåtts så är dessa bestående.

Bieffekter/risker med behandlingen

De flesta patienter upplever svullnad i det behandlade området efter avslutad behandling. Det är även vanligt att man får blåmärken från injektionerna. Svullnaden brukar avta efter cirka fem dagar. Vanliga bieffekter är svullnad, rodnad, domnad, blåmärken och smärta i det behandlade området. Andra bieffekter som kan uppstå är även svårigheter att svälja och tillfälliga nervskador i ansiktet som kan leda till ett ojämnt leende. Om behandlingen utförs fel, genom till exempel ytliga injektion eller om ämnet har injicerats i blodkärl kan det leda till att sår uppstår och nekros.

Belkyra eller Kybella?

Hur bra är Belkyra behandlingen?

Belkyra brukar ge bra resultat för dem som önskar en tydligare käklinje. Behandlingen är däremot inte avsedd för att strama åt huden, vilket innebär att det inte är en optimal behandling mot exempelvis kalkonhals. Resultaten efter en behandling är högst individuella och beror till stort på dina egna förutsättningar.

Att bli av med sin dubbelhaka på andra sätt

Många är besvärade av sin dubbelhaka och den kan få en att känna sig äldre än man faktiskt är. För en del räcker det inte med viktminskning och träning för att dubbelhakan ska försvinna. Anledningar till att dubbelhaka uppstår kan vara ålder, genetiska förutsättningar och viktpendlande. Alternativa behandlingar för att bli av med sin dubbelhaka innefattar ansiktslyft, trådlyft och fettsugning. Belkyra är ett ej kirurgiskt alternativ till dessa behandlingar.

Hur ont gör en Behandling?

Enligt patienter som har provat både Belkyra och Botox, är Belkyra den mer smärtsamma av dessa två. Behandlingen upplevs som obehaglig för många och smärtan kan fortsätta i några dagar efteråt.

Belkyra eller Kybella?

Belkyra och Kybella är egentligen samma behandling men under två olika namn. Det två benämningarna är egentligen olika varumärken av deoxylkolsyran som injiceras under hakan. Behandlingen går ofta under benämningen Kybella i USA, därav förvirringen.

Vem bör inte göra en behandling?

Om du är allergisk mot själva ämnet eller något av dess innehåll är du inte en lämplig kandidat för Belkyra. Detta innefattar natriumklorid, saltsyra, vattenfritt dinatriumfosfat, natrium­hydroxid eller vatten för injektionsvätskor. Du bör inte utföra behandlingen om du är havande eller ammar. Du får heller inte ha en infektion i det område som ska behandlas. Innan behandlingen bör du även undersöka att dubbelhakan inte har andra anledningar som till exempel att sköldkörteln är förstorad. Kraftigt överviktiga människor och de som lider av BDD ska ej behandlas.

OBS: Det är viktigt att din behandlare är mån att fråga om hur du mår vid VARJE behandlingstillfälle.

För mer info om belkyra besök: www.fass.se  

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling/operation ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.