Boka armplastik och fettsugning av armar

Beutly är en portal där du kan boka hud och skönhetsbehandlingar över hela Sverige. Vi gör det lätt att jämföra priser och att hitta en salong som utför den behandling som du letar efter.

Se salonger och jämför priser
Boka en gratis videokonsultation inför din armplastik

Allt om armplastik

På den här sidan kan du läsa om armplastik. Nedan ser du en sammanställning av de rubriker som återfinns i denna artikel. Använd snabblänkarna nedan för att hoppa direkt till respektive avsnitt.

Vad innebär armplastik?

Åldrande eller drastisk viktnedgång kan leda till överskottshud vid överarmarna. Armplastik är en typ av plastikoperation som utförs i syfte att reducera gäddhäng och skapa en fastare armkontur. Operationen avlägsnar fett och slapp hud från armbågen till armhålan.

Det är vanligt att man kombinerar operationen med en fettsugning. Ibland kan man utföra endast fettsugning av armen utan att behöva avlägsna överskottshud.

Vad kostar armplastik?

Priset för armplastik beror i stort på hur omfattande operationen är. För att ge dig en ungefärlig prisbild så kostar operationen från cirka 30 000 SEK och uppåt. I vissa fall är det möjligt att få armplastik betald via landstinget. Reglerna för alla landsting ser väldigt olika men generellt kan man säga att om du har stora problem pga. överskottshud vid armarna går det att få operationen betald via landstinget.

Armplastik resultat || före och efter

Se bild för resultat av armplastik.

Hur går det till?

Innan operation kommer du att få genomgå en del förberedelser som din läkare ordinerar. Detta kan exempelvis vara en röntgen av bröstet samt att sluta röka några veckor innan operation. Beroende på operationens omfattning används lokalbedövning eller alternativt full narkos/nedsövning. Under själva operationen kommer du inte att uppleva smärta till följd av bedövningen.

Själva operation inleds med att din läkare gör en markering på din arm där snittet kommer att läggas. Det finns många sätt att utföra armplastik på men det vanligaste är att snittet läggs på insidan eller utsidan av armen. Andra alternativ är att snittet läggs vid armhålan eller ett snitt som sträcker sig från armbåge till armhåla.

Kirurgen kommer använda markeringen som vägledning när operation utförs och din läkare kommer att dra åt/forma vävnaden i överarmen för att sedan dra tillbaka din hud över vävnaden. Slutligen stängs operationssåret med suturer. Det är vanligt att en fettsugning av armarna utförs i kombination med ingreppet. I regel tar operationen tre timmar att utföra.

Efter operationen bör du ha någon som kör dig hem och stannar tillsammans med dig över natten ifall komplikationer skulle uppstå.

Efter operationen:

Det är vanligt att man behöver använda kompressionsplagg/gördel efter utförd armplastik. Detta för att kontrollera svullnaden. Din läkare kan även behöva sätta in ett dränage för att motverka vätskeansamling.

Efter operationen ska du få instruktioner av din läkare om vad du bör tänka på under återhämtningen, exempelvis; hur du tar hand om såret, saker som du bör vara uppmärksam på samt boka in ett återbesök. Oftast kan man återgå till arbetet två veckor efter avslutad operation och inom sex veckor bör du kunna återgå till dina vardagliga rutiner.

Komplikationer och risker

Som vid alla plastikoperation innebär armplastik en del risker. Beroende på operationens omfattning kan den ske under narkos vilket i sig medför en risk. Andra risker innefattar:

  • Blödning
  • Fula ärr
  • Vätskeansamling
  • Skador av nerv, muskler eller blodkärl
  • Nekros

Ärr efter armplastik

Många som funderar på armplastik är oroliga över ärrbildningen. Hur omfattande ditt ärr kommer att bli beror på individuella förutsättningar. Rådgör med din läkare om du är orolig.

Ärr efter armplastik

Att göra operationen utomlands

En del tittar på att utföra operation av armar utomlands eftersom prislappen då ofta är väsentligt lägre. Land dit svenskar åker för att utföra armplastik innefattar bland annat Litauen och Estland. Om du bestämmer dig för att få operationen utförd utomlands är det viktigt att du gör noggranna efterforskningar på den klinik du besöker samt kollar upp vem det är som kommer att utföra operationen i slutändan.

Boka Behandling

Inget som står på denna sida bör anses som medicinsk rådgivning. Innan du bestämmer dig för att göra en behandling/operation ska du alltid rådgöra med legitimerad sjukvårdpersonal.

healthline.com/health/cosmetic-surgery/brachioplasty

utswmed.org/conditions-treatments/arm-lift/